Erhverv

Iværksættere stiftede firma midt i studierne - nu kan de rulle det ud i hele landet

En sekscifret investering sætter skub i samarbejde mellem Cand og henholdsvis Syddansk- og Aalborg Universitet.

Cands akademi afholder også workshops for de studerende, hvor de studerende får hjælp til kompetencer, de kan bruge i deres arbejde. Foto: Cand/PR.

Allerede inden de selv var færdige med studierne, stiftede Martin Lie og Casper Skjold Nielsen i 2015 firmaet Cand. I dag er de begge færdiguddannet som cand.merc., og deres virksomhed har netop fået en stor sekscifret investering fra CompanYoung.

Indtil videre har Cand opereret i Østjylland, men med investeringen fra CompanYoung er konceptet klar til at blive rullet ud i det meste af landet i løbet af 2017.

»Med denne investering har vi fået mulighed for at udvide til det meste af landet. Bl.a. indgår vi nye samarbejder med både Aalborg Universitet og Syddansk Universitet,« siger Casper Skjold Nielsen, medstifter og partner i Cand.

Fakta om Cand.
  • 250 studerende screenet indtil nu. Primært cand.merc'er, men målet er at udvide med flere studieretninger, baseret på efterspørgslen fra virksomhederne.
  • 60 studerende er en del af Cand.Business.Academy pr. 1 maj 2017.
  • I 2017 starter Cand samarbejder med Aalborg Universitet og Syddansk Universitet.
  • Som en del af ånden har Cand kun studerende ansat til at varetage interne opgaver.

Hos Cand arbejder de med at matche studerende med virksomheder, der kan tilbyde et studiejob. Særligt virksomheder, der aldrig har haft studerende ansat før, er interessante.

»Hvis vi kan få akademikere ud, hvor de ikke tidligere har været, kan vi hjælpe med at skabe arbejdspladser. Eksempelvis har flere af vores kunder aldrig haft en studerende ansat før, og de nye stillinger, der bliver skabt i den forbindelse, håber vi på kan udvikle sig til fuldtidsstillinger,« siger Casper Skjold Nielsen.

Det er en stor udfordring, Cand har taget på sig, men der ligger store gevinster for både virksomheder og akademikere og venter, når først den første akademiker er blevet ansat.

En undersøgelse fra 2012 foretaget af Rambøll på baggrund af et studie af over 80.000 danske små- og mellemstore virksomheder (SMV'er) viste, at efter en virksomhed ansatte sin første akademiker, øgede det beskæftigelsen med omkring seks personer i forhold til virksomheder uden akademikere.

Men tallene viste også, at det kun er fåtal af de små og mellemstore virksomheder, der faktisk ansætter en akademiker.

Men det er ikke bare de studerende, der kan finde beskæftigelse gennem Cand. Virksomhederne sparer besværligheder og administration til ansættelsen væk, da de studerende ansættes hos Cand og så lejer virksomhederne arbejdskraften der.

»Cand har opbygget et kvalitetskoncept, der sikrer tryghed og fleksibilitet i ansættelsen for studerende og virksomheder. Deres leje-koncept er en ny værdiskabende service i markedet,« udtaler medstifter i CompanYoung Daniel Birkholm i en pressemeddelelse.

Som studerende får man hos Cand også muligheden for at udvikle sig personligt. Cand har sit eget Business Academy, som Casper Skjold Nielsen sammenligner med store virksomheders graduate-programmer, hvor de studerende bliver en del af et talentudviklingsmiljø.

Læs også
Top job