Erhverv

Bent Fabricius-Bjerre er 92 år, men rigere end nogensinde

Aktier, royalties og ejendomme har gjort dansk musiks grand old man særdeles velhavende.

Bent Fabricius-Bjerres formue vokser og vokser år for år. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

Man er ikke helt skidt kørende, hvis man har flere millioner på bankkontoen, end der er år i passet.

Ud fra den betragtning går det meget godt for Bent Fabricius-Bjerre, der i en alder af 92 år er god for mindst 131,7 mio. kr.

Det er nemlig størrelsen på egenkapitalen i hans personlige selskab Artum ApS, der netop er kommet med regnskab for 2016.

Overskuddet i det forgangne år blev 3,8 mio. kr. efter skat, og det fik egenkapitalen til at vokse til rekordstørrelse. Med andre ord: Alley Cats far har aldrig været rigere på papiret.

I regnskabet kalder han da også resultatet »tilfredsstillende.«

Nøgletal i Artum ApS de seneste fem regnskabsår:

Mio. kr.20122013201420152016
Resultat efter skat6,496,43,93,8
Egenkapital107,4119,8124,3128,1131,7

Men hvad er det så, Bent Fabricius-Bjerre tjener sine penge på?

Et nærmere kig på Artum ApS viser, at det har ejerandele i en række andre selskaber, og at noget af overskuddet hentes derfra. Heriblandt fra ejendomsvirksomheden Metorion A/S, som Bent Fabricius-Bjerre ejer med sønnerne Poul og Henrik.

Metorion er indehaver af en række ejendomme på fashionable adresser i København og kom ud af 2016 med et overskud på 5,5 mio. kr.

Selskabet Multitone A/S, hvis formål er at »sælge licensrettigheder og derved modtage royalties vedrørende filmmusik,« bidrog i 2016 til Bent Fabricius-Bjerres formue med et overskud på 1,5 mio. kr.

Derudover fremgår det af Bent Fabricius-Bjerres Artum-selskab, at han i slutningen af 2016 ejede værdipapirer og kapitalandele for 36,3 mio. kr. Netop den del af hans forretningsimperium fortalte han om til BT i 2014.

»Den del af indtægterne kommer jo fra investeringer i aktier og værdipapirer, og det er jo gået rigtig godt det seneste år. Så det er ikke, fordi man har været særlig dygtig, men tiderne har været gunstige. Mange kilder gør en stor å,« sagde Bent Fabricius-Bjerre.

Han har skrevet musik til talrige film og tv-serier i både ind- og udland. I 1962 vandt han en Grammy for "Alley Cat", som var kendingsmelodi til tv-serien "Omkring et flygel", hvor Bent Fabricius-Bjerre var vært.

BRANCHENYT
Læs også