Erhverv

Modemilliardær kaprer chef i Novo Nordisk

Bestseller-koncernen skifter ud i topledelsen - og samtidig samles ejerens mange private millioninvesteringer i et nyt selskab.

Anders Holch Povlsen står som både ejer og adm. direktør i spidsen for familiekoncernen Bestseller. PR-foto.

Den danske tøjgigant Bestseller får ny finansdirektør, der skal arbejde tæt sammen med ejeren, Anders Holch Povlsen. Det sker i forbindelse med en ny struktur, hvor Holch Povlsens investeringer i en lang række virksomheder samles i et nyt selskab.

Det betyder, at den nuværende finansdirektør Lise Kaae, der har kørt parløb med Anders Holch Povlsen, bliver chef for Heartland, som er navnet på ejerens holdningselskab.

Til posten som CFO - finansdirektør - i Bestseller er derfor hentet Thomas Børglum Jensen, der kommer med 10 års international erfaring fra Novo Nordisk. Han har i den koncern bl.a. været chef for divisioner i både Malaysia og Schweiz - og er netop nu CFO i en stabsdivision hos Novo Nordisk A/S .

Bestseller
  • Familieejet dansk modekoncern med hovedsæde i Brande. Ejes af koncernchef Anders Holch Povlsen.
  • Rummer en række mærker - bl. a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.
  • Sælger tøj på 70 markeder i Europa, Mellemøsten, Indien og Canada samt via onlinehandel.
  • Har flere end 3.000 butikker i 38 lande. Desuden afsætning via 15.000 andre forhandlere.
  • Familien bag har også del i en række andre selskaber - bl. a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 6.300 butikker rundt om i 300 kinesiske byer. Indgår ikke i det danske regnskab.

Den nye finansdirektør tiltræder 1. august i den familieejede storkoncern Bestseller, der rummer en lang række modemærker og 3.000 butikker i 38 lande. Om ansættelsen af Thomas Børglum Jensen udtaler Anders Holch Povlsen, der både er tøjkoncernens adm. direktør og ejer:

»Thomas har nogle store sko at fylde ud, men jeg er sikker på, at han er den rigtige person til det. Og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham - forhåbentlig i mange år fremover.«

Bestseller-ejeren ser samtidig frem også til at fortsætte samarbejdet med Lise Kaae - nu som chef for holdingsselskabet Heartland, der rummer en lang række investeringer som Anders Holch Povlsen har foretaget. Det strækker sig over eksempelvis butikskæden Normal, Whiteaway, Stylepit, Bianco og Miinto til bl.a. aktieposter i onlinegiganter som Zalando og Asos.

I forbindelse med lanceringen af Bestsellers regnskab for 2015/16, der gav en omsætning på 23 mia. kr. og et overskud før skat på 2 mia. kr., fastslog Anders Holch Povlsen, at der er brug for fokusering - også på de eksterne investeringer. Han sagde da til Finans:

»Jeg er meget bevidst omkring det i mit daglige virke. Vi har internt lavet en forenkling af organisationen det seneste år. Vi kan både formå at lave og passe på investeringerne som en aktiv medejer. Så vi har ikke travlt med at bygge en stor investerings-organisation op. Hvordan det skal se ud i fremtiden, vil vi vise, når det er relevant.«

Det fremgår nu, og Bestseller følger efter eksempelvis Lego-familien, der har samlet investeringer i Kirkbi frem for direkte under legetøjskoncernen.

Bestseller oplyser i en meddelelse, at en række aktiviteter nu samles hos et lille team af medarbejdere under Heartland. Og de skal bl.a. arbejde med at støtte og yde konsulentassistance til udvalgte selskaber i porteføljen.

Om valget af navnet Heartland udtaler Lise Kaae, at der »kun foretages investeringer, hvor hjertet er med« og udelukkende med planer om »langsigtet engagement”.

Læs også