Erhverv

Uber-chef tager orlov på ubestemt tid

Ubers topchef og medstifter Travis Kalanick. Foto: AP Images.

Ubers topchef trækker nu stikket som øverste chef for den omstridte kørselstjeneste, skriver en række amerikanske medier, bl.a. Financial Times og Bloomberg.

Travis Kalanick har i en intern orientering orienteret medarbejderne om sin beslutning, der ifølge topchefen ikke kun skyldes de mange anklager mod ham.

»De seneste begivenheder har gjort det klart for mig, at mennesker er vigtigere end arbejde, og at jeg er nødt til at tage noget tid væk fra dag til dag-jobbet for at sørge over min mor, som jeg begravede i fredags, og til at reflektere, arbejde med mig selv og fokusere på at opbygge et lederhold i verdensklasse,« skriver tophefen ifølge Financial Times til medarbejderne.

De seneste dage har rygterne om hans fremtid svirret, og det kommer bl.a., efter at erhvervsmediet Bloomberg tilbage i februar lagde en video af topchefen på nettet, hvor han skældte en Uber-chauffør voldsomt ud. Det skete, fordi chaufføren havde beklaget sig over, at Uber har skåret i førernes takster.

Sagen faldt sammen med, at en tidligere ansat publicerede en blog, der beskrev Uber som en arbejdsplads, hvor sexchikane var helt normalt.

Bloggen skabte et større ramaskrig og førte til en intern undersøgelse af forholdene i firmaet, der er blevet kendt ulovligt i Danmark.

Tidligere i marts måtte Uber tage afsked med viceproduktchef Ed Baker og Charlie Miller, firmaets profilerede sikkerhedsudvikler. Begge sagde op.

Uber har desuden indrømmet, at det har brugt teknologi, der har til formål at begrænse myndigheders kontrol med appen i byer, hvor Uber er ulovligt.

Firmaet er også blevet sagsøgt, fordi det ifølge Alphabet har stjålet teknologi til selvkørende biler.

BRANCHENYT
Læs også