Erhverv

Stenrige brødre ejer nu Danmarks største hotelkæde

Ingen anden hotelkæde i Danmark omsætter for mere end de to Arp-Hansen-brødres. De arvede Arp-Hansen-kæden efter deres far - og er blevet mangemillionærer på den.

Henning Arp-Hansen ses her i midten, da han åbnede Tivoli Hotel i 2010. Hoteller har da gjort ham og hans bror til særdeles velhavende mænd. Foto: Martin Bubandt

To diskrete brødre med en bugnende formue kan nu officielt kalde sig indehavere af Danmarks største hotelkæde - i hvert fald målt på omsætning.

Det drejer sig om brødreparret, Birger og Henning Arp-Hansen, der står bag hotelkæden Arp-Hansen Hotel Group. Efter flere år med buldrende vækst er det lykkedes hotelbrødrene at vippe konkurrenten, Scandic, af pinden som landets største hotelkæde målt på omsætning.

Tronskiftet er blevet en realitet, efter at Scandic Hotel onsdag fremlagde sit regnskab for 2016. Det viser en omsætning på 1,1 mia. kr. - knap 40 mio. kr. mindre end det, som Arp-Hansen-kæden omsatte for i samme år.

Scandic Hotel kan dog stadig prale af at have flest hoteller på det danske marked. Hotelkoncernen råder over 24 hoteller rundt om i landet, mens Arp-Hansen driver halvt så mange. Alligevel omsætter Arp-Hansen for mere og tjener langt flere penge.

De to Arp-Hansen-brødre, Birger og Henning, overtog deres hotelkæde efter faderen, Alf Arp-Hansen. Det har gjort dem begge særdeles velhavende med en formue på flere hundrede millioner kroner.

Alene sidste år blev der udbetalt 135 mio. kr. til brødrene. Arp-Hansen-koncernen tjente i alt 250 mio. kr. efter skat - det bedste resultat for en hotelvirksomhed herhjemme nogensinde.

Scandic måtte "nøjes" med et overskud på 63 mio. kr. efter skat. Det var en klar forbedring fra året før og milevidt fra årene efter finanskrisen, da Scandic-kæden tabte store summer herhjemme.

Generelt går det rigtig godt for hotelbranchen herhjemme. Særligt i de store byer boomer hotelmarkedet, hvilket kan aflæses i de største aktørers regnskaber. Et andet godt eksempel er lavpriskæden Cabinn, der er ejet af rigmanden Niels Fennet.

Cabinn sluttede 2016 med et overskud på 87 mio. kr. efter skat. Dermed fortsatte Cabinn-kæden den massive vækst, der de senere år har gjort kæden til en af de største succeser på hotelmarkedet herhjemme - og har gjort Niels Fennet og hans kone til milliardærer.

BRANCHENYT
Læs også