Erhverv

Niels Fennets hotelimperium vokser - og han er klar til at udvide

Lavpriskæden Cabinn tjener rekordmange penge og har nye hoteller på vej. Ægteparret bag kæden er milliardærer.

Den 72-årige Niels Fennet åbnede sit første Cabinn-hotel på Frederiksberg i 1990. Foto: Finn Frandsen.

Hotelrigmanden Niels Fennet, der har skabt den yderst succesfulde hotelkæde Cabinn, tjener flere penge end nogensinde og gør samtidig klar til at udvide med nye hoteller.

Sammen med sin kone Lise Fennet har hotelejeren netop præsenteret det bedste regnskab i Cabinn-kædens historie. I 2016 tjente lavpriskæden 87 mio. kr. efter skat - mere, end hvad ægteparret Fennet havde forventet.

Dermed fortsætter Cabinn-kæden den massive vækst, der de senere år har gjort kæden til en af de største succeser på hotelmarkedet herhjemme - og har gjort Niels Fennet og hans kone til milliardærer.

Den 72-årige Niels Fennet åbnede sit første Cabinn-hotel på Frederiksberg i 1990. Idéen til hotellet fik han under sejlture med færgen til Oslo. Her så han, hvordan kahytterne var effektivt udnyttet, uden at det gik ud over komforten.

Samme koncept ser man på de ni centralt beliggende hoteller, som Cabinn-kæden i dag råder over. Der er hverken restaurant, roomservice eller andre faciliteter, som kan presse omkostningerne op. Det er rendyrket lavpris - og det er en indbringende forretning.

Niels Fennet er en driftig herre, som ikke ligger på den lade side. Han har gennemført massive udvidelser af flere af sine hoteller og har løbende åbnet nye, senest et i Vejle. Til sommer udvider han sit hotel i Ørestad med 520 værelser.

Derved bliver hotellet Nordens største - men Niels Fennet er slet ikke færdig.

På Kalvebod Brygge i København har hotelrigmanden ambitioner om at bygge et nyt kæmpehotel på 21.000 kvm. og med 1.200 værelser. Det bliver i givet fald den største investering i Cabinns historie.

Til Børsen sagde Niels Fennet desuden tidligere i år, at han ser et uforløst potentiale i jyske byer som Herning, Kolding og Randers. Og så fortalte han i fjor til Finans, at han er i dialog med potentielle samarbejdspartnere, der kan udrulle Cabinn-kæden i Norden.

Selvom hotelejeren ikke er en vårhare længere, har han ingen planer om at slippe styringen af sit hotelimperium, har han flere gange fastslået.

BRANCHENYT
Læs også