Erhverv

Spektakulært boksebrag om milliarder venter: Sidste gang gik det helt galt med Muhammad Ali i ringen

Bokseren Floyd Mayweather møder MMA-fighteren Conor McGregor i en kamp til 3,3 mia. kr. i Las Vegas til august. Muhammad Ali prøvede noget lignende mod en japansk kæmper i 1976, og det var ikke kønt.

Kampen mellem bokseren Mayweather og kampstportsudøveren Conor McGregor er spektakulært - og en sådan kombi er ikke siden bokseren Muhammad Ali i 1976 mødte den japanske wrestler Antonio Inoki, der udviklede sig til en regulær farce.  Foto: picture-alliance/dpa/AP Images

Kampen i Las Vegas den 26. august mellem Floyd Mayweather og MMA-kæmperen Conan McGregor er blevet udnævnt til "The Billion Dollar Fight".

De to kamphaner skal dele 3,3 mia. kr. og beviser endnu en gang, at underholdningsindustrien er verdens største forretning. Det bliver en klassisk bokser mod en MMA-kæmper.

Og det er ikke første gang, at man inden for sportsverdenen prøver at parre to forskellige sportsgrene med hinanden på højt niveau. Det giver massiv omtale og sikrer altid store pengepræmnier. Ikke mindst for arrangørerne.

I 1976 kæmpede Muhammad Ali mod den japanske wrestler Antonio Inoki i Tokyos Nippon Budokan Arena. Ali var regerende verdensmester og i god form.

Men kampen blev en farce, selv om reglerne var blevet modificeret. Muhammad Ali fik angiveligt 6 mio. dollars for kampen - det svarer til omkring 183 mio. kr. omregnet til nutidsværdi.

Udover en udsolgt arena i Japan blev kampen vist i 34 lande, og man regner med, at 1,4 mia. seere så med. Kampen kunne ses på 150 lukkede tv-netværk i USA, og på New Yorks Shea Stadium blev det solgt næsten 33.000 biletter, hvor kampen blev vist på storskærm.

Kampen er stadig stærkt omdiskuteret, og ifølge flere beretninger troede Alis lejr, at der blot var tale om en opvisningskamp. Men det var ikke tilfældet, og derfor blev flere af reglerne modificeret.

Anmeldelserne af kampen var elendige, og den japanske kæmper lå nærmest på ryggen under alle 15 omgange og sparkede ud efter Ali. Kampen blev dømt uafgjort.

I kampen mellem Mayweather og McGregor er det aftalt, at MMA-kæmperen hverken må sparke eller bruge andre tricks fra sin sportsgren. Han skal altså udelukkende bokse.

Mayweathers lejr har udformet kontrakten således, at blot et enkelt spark fra McGregors side vil udløse en kæmpebøde og erstatning til Mayweather.

Hvis man er i tvivl om den sportslige berettigelse, så læs denne fra The Ring.

Læs også
Top job