Erhverv

God for en formue: Michael Spangsberg tjener millioner på flødeboller

Det går godt for iværksætteren Michael Spangsberg, der tjener stadig flere penge på flødeboller og slik.

Michael Spangsberg har tidligere haft fingrene i både hold-kæft-bolsjer, hundeprutter og en forlystelsespark. Nu er det især flødeboller, han satser på. Foto: Niels Hougaard.

Han er kendt som manden, der opfandt BonBon-slikket og grundlagde BonBon-land, og sidenhen tjente kassen på at sælge det hele.

Men det er for sine flødeboller med det velkendte navn, at den 62-årige iværksætter Michael Spangsberg de senere år for alvor er slået igennem herhjemme. Og flødebollerne er efterhånden blevet en rigtig god forretning.

I 2016 tjente Michael Spangsberg 6,5 mio. kr. efter skat. Det viser et nyt årsregnskab fra hans virksomhed Spangsberg Chokolade A/S, der omfatter de velkendte flødeboller af samme navn samt bolsjer fra mærket Nørregade.

Bruttofortjenesten steg fra 37 mio. kr. til 44 mio. kr. Omsætningen er hemmelig.

»Årets udvikling og resultat anses for tilfredsstillende,« skriver ejer og direktør Michael Spangsberg i regnskabet, der er virksomhedens bedste nogensinde.

Michael Spangsberg, der gennem sit holdingselskab er god for cirka 180 mio. kr., kastede sig over flødeboller i 2008, men tabte frem til 2014 penge på sin satsning. Nu har han gjort sin konfekture til en indbringende forretning - og sønnen Frederik Spangsberg er kommet med i virksomheden.

Udover Spangsberg-flødeboller står den driftige iværksætter også bag de kendte Samba-flødeboller, som han overtog i slutningen af 2014. Produktionen af både Spangsberg- og Samba-flødeboller foregår på fabrikken i Skanderborg, mens Nørregade-bolsjerne laves i Taastrup.

Michael Spangsberg grundlagde sin formue i 1985, da han overtog en lille bolsjefabrik i Næstved. Det skulle senere blive til slikuniverset BonBon med berømte navne som hundeprutter og mågeklatter. I 1992 var BonBon-slikket blevet så populært, at Michael Spangsberg lagde grundstenen til BonBon-land.

Knap et årti senere solgte han BonBon-slikket til Toms Gruppen og seks år senere forlystelsesparken BonBon-land til spanske Parques Reunidos, der ejer adskillige forlystelsesparker rundt om i verden.

Herefter besluttede han sig for at kaste sig over kvalitetsflødeboller, der nu indbringer ham millioner. De mange penge bruger Michael Spangsberg bl.a. på at investere i virksomheder, ligesom han i januar købte fodboldlegenden Michael Laudrups strandvejsvilla i Vedbæk for 34 mio. kr.

Selvom indtjeningen i hans virksomhed Spangsberg Chokolade stiger, bliver der også investeret heftigt i nye maskiner, viser det nye regnskab. Samtidig er medarbejderstaben i virksomheden på et år næsten fordoblet fra 34 til 65 ansatte.

Læs også