Erhverv

Better Collective tjener styrtende på spiltips til onlinegamblere

Det begyndte som et hobbyprojekt under et sabbatår. Nu lyder bundlinjen på 50 mio. kr.

Jesper Søgaard og Christian Dam Rasmussen er blevet ledende figurer inden for online betting. Foto: PR.

Tips til onlinegamblere er hovedforretningen for virksomheden Better Collective, og det er en særdeles givtig forretning.

Det skriver Børsen.

Virksomhedens seneste regnskab viser et overskud før skat på mere end 50 mio. kr. Det er det seneste i en lang række af tocifrede millionoverskud for Better Collective.

Nøgletal for Better Collective A/S
Tal i mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016
Bruttofortjeneste 30,8 40,2 47,2 68,2 95,6
Resultat før skat 12,3 19,5 17,0 23,0 52,8
Egenkapital 9,6 18,3 21,1 31,1 47,7

Bag Better Collective står to gymnasievenner fra Viborg. Jesper Søgaard og Christian Dam Kirk Rasmussen fik idéen til Better Collective under et ophold i Berlin tilbage i 2002, men først da de var færdige med universitetsstudierne i 2009, valgte de at gå "all in", som det hedder i pokerverdenen.

Better Collective stiller en platform til rådighed, hvor brugerne kan finde information og data på de begivenheder, de ønsker at vædde på. Det er bl.a. via verdens største sociale netværk for sportsvæddemål, Bettingexpert.

Forretningsmodellen bag kalder de affiliate marketing. Det betyder, at de stiller en markedsføringsplatform til rådighed, som driver trafikken videre ud til deres samarbejdspartnere, som tæller de fleste store spillere på markedet som eksempelvis Unibet, Danske Spil og NordicBet.

Markedet for onlinebetting er kæmpestort. Branchen forventer ifølge Business Insider en samlet indtægtsstigning fra 120 mia. kr. i 2015 til 185 mia. kr. i 2020., og derfor regner Better Collective også med at væksten i virksomheden kan fortsætte.

»Spilbranchen oplever stadig massiv vækst, og hidtil er vi vokset hurtigere end branchen som helhed, og det forventer vi fortsætter. For os handler det om hele tiden at udvikle indholdet på vores sider og skalere dem sprogmæssigt,« siger Jesper Søgaard til Børsen.

Better Collective har i dag hovedkvarter i København, mens der er flere end 100 ansatte i flere lande. Senest har Better Collective opkøbt et østrigsk selskab, en strategi som skal konsolidere Better Collective yderligere på markedet.

BRANCHENYT
Læs også