Erhverv

Wi-fi kan sende gratis underholdning på flyet i graven

Snart kan det være slut med gratis film, spil eller musik på flyet. I takt med at flere fly får wi-fi, vil flyselskaberne sandsynligvis droppe deres dyre underholdningstilbud.

Snart er det måske ikke længere muligt at se de film, som flyselskaberne har udvalgt til flyveturen. Foto: Thomas Borberg

Hvis du er en af dem, der nyder at se film fra skærmen på stoleryggen foran dig, når du er på vej på ferie, så er der måske dårligt nyt i sigte. Flyselskaberne kan nemlig meget vel vælge at droppe deres egne film- og musiktilbud i takt med, at flere fly får wi-fi og en bedre en af slagsen. Det skriver CNBC.

Virksomheden Inmarsat, som netop har lanceret et nyt bredbåndsnetværk til europæiske fly, spår, at wi-fi på fly kan få stor betydning for, hvordan flypassagererne bruger deres tid ombord på flyet.

»I lang tid har der været mange folk, der har spekuleret i, hvorvidt inflight entertainment (indbygget underholdningssystem på flyet, red.) vil overleve så snart kunderne kan underholde sig selv,« siger Inmarsats adm. direktør, Rupert Pearce, ifølge CNBC.

Det er nemlig dyrt for flyselskaberne at have disse underholdningssystemer, og hvis de fleste alligevel vælger selv at streame film via HBO eller Netflix, er det måske en dårlig investering.

»Det er en stor udgift for flyselskaberne, som kan blive fjernet i fremtiden,« siger Inmarsat-topchefen, som dog ikke fortæller noget om, hvor dyr virksomhedens bredbåndsløsning er i forhold til den eksisterende underholdning ombord.

Rupert Pearce sagde samtidig, at undersøgelser har vist, at folk hellere vil have god wi-fi frem for at spise på flyet eller ankomme til tiden.

Samme tendens påpeger en af direktørerne for konglomeratet Honeywell, Bob Smith, ifølge CNBC. Han siger bl.a., at undersøgelser har vist, at flypassagererne vil bytte ting, man troede de aldrig ville undvære, ud for god wi-fi, og de vil endda gå på kompromis med benpladsen for bedre wi-fi.

Det bliver ikke gratis at streame musik eller film på flyet på Inmarsats bredbånd. Flykoncernen International Airlines Group, som bl.a. ejer Aer Lingus, og Iberia, vil etablere deres egen betalingsmodel til flypassagerne, mens passagerer, der rejser med Lufthansa, skal betale 5 euro pr. flyvetyr direkte til Inmarsat.

BRANCHENYT
Læs også