Alchemist bliver betegnet som verdens vildeste restaurant. Som et af de første spisesteder herhjemme gør restauranten brug af 3D-printet mad.
Prøv FINANS til virksomheden i 4 uger
Her er de største EU-bøder i nyere tid
Selv om der er tale om en rekordstor bøde til internetgiganten Google, har EU-Kommissionen adskillige gange de seneste år udstedt bøder for flere milliarder.
Camilla Bergsagel Nielsen, f. 1985 er journalist for Finans, hvor hun dækker byggesektoren og servicebranchen. Camilla er uddannet fra Roskilde Universitet (RUC) og trådte sin journalistiske barnesko på Frederiksborg Amts Avis.
Her startede interessen for erhvervsjournalistikken – med alt hvad den indebærer i form af regnskaber, bilag og andre såkaldte ”tørre” papirer. Det førte i 2012 til et job på brancheavisen Licitationen - Byggeriets Dagblad. Det blev i 2014 skiftet ud med et job på Finans.
Når Camilla ikke skriver artikler, hygger hun sig i sit sommerhus eller derhjemme sammen med sine to russiske landskildpadder.
Som registreret bruger kan du gemme artiklen til senere læsning.
Google modtog tirsdag en bøde på 18 mia. kr. for at have brudt konkurrencereglerne. EU-Kommissionens bøde til Google er rekordstor, når man ser på bøder udsted til én enkelt virksomhed, men det er langt fra den største bøde, der er givet i et sagskompleks. CNBC har oplistet de største bøder, som EU-Kommissionen de seneste år har udstedt til virksomheder, der har overtrådt konkurrencereglerne.
1. 2,93 mia. euro. Lastbilproducenterne Volvo/Renault, Daimler, Iveco og DAF modtog for et år siden bøder for sammenlagt 2,93 mia. euro - svarende til omkring 22 mia. kroner. EU-Kommissionen straffede producenterne for at have haft et lastbilkartel gennem 14 år. De har ifølge kommissionen bl.a. aftalt priser på lastbiler. Daimler fik den største bøde af de fire producenter. Den lå på 1 mia. euro.
2. 2,42 mia. euro. 18 mia. kroner var størrelsen på den bøde, som EU-Kommissionens konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, udstedte til Google tirsdag. Det er den største bøde, EU-Kommissionen har givet til en virksomhed for overtrædelse af konkurrencereglerne. Konkurrencesagen mod Google omhandler tjenesten Google Shopping, som sammenligner priser på produkter. Google skulle have forvredet konkurrencen ved at have promoveret sin egen tjeneste.
3. 1,35 mia. euro. I efteråret 2008 gav EU-Kommissionen bøder til en række bilglasproducenter bl.a. for ulovlig markedsdeling. Bøden lød på 1,35 mia. euro - godt 10 mia. kroner. Ifølge EU-Kommissionen havde en række virksomheder, heriblandt franske Saint-Gobain snydt bilindustrien og bilkøberne gennem fem år.
4. 1,06 mia. euro. Før Google modtog sin bøde, var chipproducenten Intel den virksomhed, der havde modtaget den største bøde fra kommissionen. Knap 8 mia. kroner skulle Intel betale i 2009 for at have misbrugt sin dominerende markedsposition.
5. 899 mio. euro. Microsoft har modtaget to bøder for overtrædelse af konkurrencereglerne. I 2008 fik softwaregiganten en bøde på 899 mio. euro - svarende til 6,7 mia. kroner - i en sag, der omhandlede misbrug af markedsposition i forhold til licensbetaling. Igen fem år senere modtog Microsoft endnu en bøde. Denne gang lå bøden på 561 mio. euro, fordi virksomheden ikke havde efterlevet en afgørelse fra kommissionen om, at brugerne lettere skulle kunne vælge en foretrukken webbrowser.
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarerbranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.