Erhverv

Zuckerberg jubler: Facebook har 2 milliarder brugere

Facebook har rundet en ny milepæl og har nu to milliarder månedlige brugere. Det tog det sociale medie under fem år at lægge endnu en milliard til brugertallet.

Mark Zuckerberg kan 13 år efter, at Facebook blev lanceret, fejre at have rundet to mia. månedlige brugere. Foto: AP/Steven Senne.

To milliarder. Så mange månedlige brugere kan Facebook-stifter, Mark Zuckerberg, prale af at have, og det gør han også. I et nyt opslag på sin Facebook-profil skriver han, at det sociale medie nu officielt består af to milliarder mennesker.

»Vi gør fremskridt i forhold til at forbinde verden, og lad os nu bringe verden tættere sammen,« skriver han.

Med to milliarder brugere indtager Facebook klart førstepladsen i forhold til konkurrenterne. Ifølge mediet Techcrunch har Youtube 1,5 mia. brugere, mens tjenesterne Instagram og Twitter eksempelvis har henholdsvis 700 og 328 mio. brugere.

Facebooks nye milepæl kommer 13 år efter lanceringen af det sociale medie og under fem år efter, at Facebook ramte 1 mia. brugere. Det skete nemlig i oktober 2012 ifølge CNN, som skriver, at Facebooks brugerskare svarer til omkring 51 gange befolkningen i Californien.

I en pressemeddelelse skriver Facebook, at de vil fejre de to mia. brugere ved at komme med adskillige skræddersyede, personlige oplevelser på Facebook de kommende dage. Som bonusinfo oplyser Facebook, at omkring 800 mio. mennesker hver dag liker noget på Facebook, mens mere end 175 mio. brugere hver dag vælger at klikke på hjertet - en handling, som Facebook har valgt at kalde for en "love reaction".

BRANCHENYT
Læs også