Erhverv

Virksomheden bag Silvan og Stark skifter navn

Midt i en salgsproces vælger DT Group nu at ændre navnet på koncernen, som byggemarkederne Silvan og Stark er en del af.

DT Group får nu navnet Stark Group efter navnet på koncernens kæde henvendt til de professionelle kunder. Foto: PR Virksomheden bag Silvan, som er sat til salg, kommer til at hedde Stark efter søsterkæden, som går efter håndværkerne frem for gør-det-selv-folket. Foto: Charlotte de la Fuente Foto: Charlotte De La Fuente

Du kender med garanti Silvan og Stark, men det er ikke sikkert, at du ved, hvad virksomheden, der driver byggevarekæderne, hedder.

Den hedder DT Group, men ikke ret meget længere. DT Group, som omsætter for godt 18 mia. kr., skifter nemlig navn til Stark Group. Dermed bliver koncernen opkaldt efter kæden Stark, som er målrettet det professionelle segment frem for Silvans gør-det-selv-folket.

DT Group kort fortalt
  • DT Group hed tidligere Danske Trælast. I Danmark ejer DT Group, som snart hedder Stark Group, byggemarkederne Silvan henvendt til "gør-det-selv-folket" og Stark, som primært har fokus på salg til håndværkere. Selv om Stark primært sælger til professionelle, er det også muligt for private kunder at handle i Stark-forretningerne.
  • Koncernen ejer også finske Stark, norske Neumann Bygg og svenske Beijer Byggmaterial.
  • Den engelske vvs- og byggevarekoncern Wolseley, som er til stede i store dele af verden, købte danske DT Group i 2006 af kapitalfonden Cvc Capital Partners.
  • D. 10. februar oplyste DT Group, at virksomheden har sat Silvan-kæden til salg.
  • D. 28. marts kom nyheden om, at Wolseley, som faktisk også skifter navn til Ferguson, vil sælge hele DT Group.

Navneskiftet kommer i en tid, hvor både Silvan og resten af DT Group-koncernen har til-salg-skiltet oppe. Silvan blev sat til salg i februar, mens ejeren Wolseley kun halvanden måned senere valgte at sætte hele biksen til salg.

»Timingen er rigtig, fordi vi har valgt at tage skridtet med, at vi skal fokusere på det professionelle marked. Uanfægtet om vi er sat til salg eller ej, er det naturligt for os at tage skridtet nu,« siger Søren P. Olesen, adm. direktør i DT Group, som koncernen stadig hedder indtil 1. juli.

Navnet DT Group stammer fra 2006, som var det år, hvor Wolseley blev ny ejer. Koncernen skulle have et mere internationalt navn, og derfor blev det tidligere virksomhedsnavn Danske Trælast forkortet og fik Group som efternavn.

Navnet Stark, som betyder stærk, benytter koncernen også i Finland og i Norge, som også har brandet Neumann Bygg. I Sverige hedder forretningerne imidlertid ikke Stark, men Beijer Byggmaterial, og der er trods koncernnavneskiftet ifølge Søren P. Olesen ingen planer om at ændre på det:

»Beier er 150 år gammel og står meget stærkt. Derfor er det ikke naturligt, at vi ændrer navnet.«

Både internt i koncernen, men også eksternt ser Søren P. Olesen det som en fordel, at det meget danske navn Danske Trælast helt er sløjfet, da virksomheden er en nordisk koncern i dag. Samtidig siger han, at navneskiftet er en fordel i forhold til kunderne.

»Hvis vores kunder læser i avisen om DT Group, kan de have svært ved at gennemskue, at det faktisk drejer sig om den virksomhed, de handler ved – Stark.«

Til spørgsmålet om, hvorvidt Silvans medarbejdere risikerer at føle sig glemt nu, når koncernen bliver opkaldt efter Stark, svarer Søren P. Olesen:

»Vi har været meget tydelige omkring, at vores fremtidige fokus er de professionelle. Derfor satte vi også Silvan til salg.«

BRANCHENYT
Læs også