Erhverv

Copenhagen Pride: Bøsser og lesbiske får helt egen øldåse

Tuborgfondet donerer ekstraordinært penge til LBGTQIA-foreninger, og samtidig producerer Tuborg 30.000 dåser i miljøets farver til Copenhagen Pride i august.

Tuborg vil producere en særlig øldåse i begrænset antal som en hyldest til LGBTQIA-folkene i forbindelse med Copenhagen Pride i august.

Samtidig har Tuborgfondet valgt at støtte fire foreninger omkring miljøet med en ekstraordinær bevilling. Bøsser og Lesbiske bliver stadig udsat for hadforbrydelser og senest blev et optog i Tyrkiet standset af politiet.

»Tuborgfondet støtter især projekter, der udvikler fællesskaber og fokuserer på at styrke unges deltagelse og engagement i samfundet. De fire LGBTQIA-organisationer, som modtager bevillingerne den 4. august, er drevet af frivillige ildsjæle, der i særlig grad tænker nyt og fokuserer på at forbedre vilkårene for unge i Danmark, hvis seksualitet eller køn bryder normen,« siger Anne-Marie Skov, Direktør i Tuborgfondet.

Beløbene er ikke oplyst. Men foreningerne er Sabaah, LGBT Asyl, LGBT Ungdom og Ask International Minorities Festival.

LGBTQIA er en engelsk forkortelse af Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual, Queer, Intersex, Asexual - eller samlet set folk, der ikke har en mainstrem seksuel orientering. 

De specialfremstillede dåser vil blive solgt fra omkring 50 udsalgssteder, primært 7-Eleven, fra den 1. juli. Copenhagen Pride Week afholdes fra den 15. -20 august kulminerende med den store parade gennem byen den 19. august.

Dåsen får det karakteristiske regnbuemotiv som udtryk og sælges i en såkaldt limited edition på 50 cl.

»Vi håber, at Pride-dåsen vil blive et samleobjekt, men den er selvfølgelig lavet for at blive åbnet og drukket i løbet af lørdagen den 19. august, når den store parade begynder fra Frederiksberg,« siger Christian Sveigaard, der er senior marketing manager hos Tuborg.

BRANCHENYT
Læs også