Erhverv
0

Taskemand tjente millioner på at sælge sin butikskæde

Efter 27 år valgte Per Flensborg i oktober at sælge sit livsværk til sin største konkurrent. Det var indbringende.

Taskekæden Neye, der har eksisteret i 135 år, overtog for snart et år siden konkurrenten Kaza. Foto: Neye.

Den sjællandske forretningsmand Per Flensborg kunne fylde tasken med 15 mio. kr., da han for knap et år siden solgte sit livsværk Kaza til butikskæden Neye.

Efter 27 år som indehaver og ejer af Kaza, der har solgt tasker fra otte butikker på Sjælland, valgte Per Flensborg i oktober at sælge sin butikskæde til konkurrenten Neye. Det indbragte ham 15 mio. kr., afslører et nyt regnskab fra hans personlige holdingselskab.

Per Flensborg grundlagde sin taskekæde i 1989 under navnet Zara, men skiftede i 2000 navnet på kæden til Kaza. Siden voksede Kaza til ni butikker og en webshop, der indbragte stifteren pæne millionbeløb.

Med salget til Neye har egenkapitalen i Per Flensborgs holdingselskab rundet 50 mio. kr.

Neye har eksisteret i 135 år og er Danmarks største taske- og kuffertkæde. Neye er ejet af Neye-fonden, der er stiftet af Knud og Agnete Neye, og som bruger en del af overskuddet fra butiksdriften til at donere til kræftforskning.

Gennem årene har taskekæden øget sin indtjening og kom sidste år ud med et overskud på næsten 200 mio. kr. De mange penge skal bl.a. bruges på at få Kaza-butikkerne integreret i Neye.

»Vi har besluttet os for, at vi bruger det næste år på at konsolidere os og få Kaza til at blive en succes i Neye - både med kulturen og at få butikkerne bygget om. Det bruger vi 2017 på,« forklarede adm. direktør Camilla Raffnsøe tilbage i november.

Per Flensborg er glad for, at det blev Neye, der overtog hans livsværk. Også selvom det betyder, at Kaza-navnet forsvinder i forbindelse med, at Kaza-butikkerne laves om til Neye-butikker.

»Jeg synes, at det er imponerende, hvad Neye har opnået de seneste par år i et marked, som ellers er udfordret og konstant forandrer sig. Desuden tiltaler det mig naturligvis, at Kaza nu skal indgå i en traditionsrig virksomhed med hjertet på rette sted og gode menneskelige værdier,« udtalte Per Flensborg efter salget til Neye.

BRANCHENYT
Læs også