Erhverv

Bjarne Riis og Lars Seier køber rejseselskab

De to forretningspartnere vil med opkøbet af rejseselskabet Optour sende flere danskere på cykelferie.

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen annoncerede på et stort anlagt pressemøde på Hotel D' Angleterre i København i februar 2016, at de havde dannet en fælles koncern med fokus på cykelrelaterede aktiviteter. Foto: Lars Poulsen

Makkerparret Bjarne Riis og Lars Seier Christensen, der driver en række forretninger sammen i koncernen Riis Seier Denmark, er blevet hovedaktionær i rejseselskabet Optour.

Den tidligere Tour de France-vinder og Saxo Bank-medstifteren har således købt mere end to tredjedele af aktierne i Optour.

Med opkøbet af Optour føjer Bjarne Riis og Lars Seier dermed endnu et cykelaktiv til deres fælles koncern, der i forvejen tæller to professionelle cykelhold og et større erhvervs- og cykelnetværk.

»Derfor er det også et helt naturligt skridt, at vi i vores arbejde med at bygge en stærk koncern med afsæt i cykelrelaterede aktiviteter og services også får et rejseselskab med i vores setup,« siger Bjarne Riis.

Optour blev stiftet af Michael Benzon og Mikkel Würtz, som begge beholder en mindre ejerandel i rejseselskabet, der allerede i sit første regnskabsår kunne fremvise et overskud, omend det kun var på 102.000 kr.

»Vi skabte for nogle år siden Optour med passionen som vores dna, og vores fokus på både turen op ad bjerget, espressoen på toppen og fællesskabet har virkelig ramt et hul i markedet for cykelrejser. Ved at blive en del af Riis Seier-projektet kan vi sætte turbo på den udvikling,« siger Michael Benzon og Mikkel Würtz i en fælles udtalelse.

De vil fremadrettet stadig spille en rolle i udviklingen af Optour, men den daglige ledelse bliver nu lagt i hænderne på Nicolai Jørgensen, der også er direktør i Riis Seier-koncernen.

»Nu glæder vi os for alvor til at rulle programmet for næste år ud. Det bliver en kombination af de velkendte ture og produkter fra Optour, som fungerer meget stærkt i dag. Dertil kommer en række særlige og skræddersyede produkter til medlemmerne af vores Business Club samt vores signatur camps med Rolf (Sørensen, red.) og (Bjarne, red.) Riis med base på vores toscanske hotel, Villa Pacini,« siger Optours nye topchef.

Ingen af parterne ønsker at oplyse, hvad Bjarne Riis og Lars Seier har måttet betale for deres ejerandel i Optour.

Bjarne Riis og Lars Seier præsenterede deres fælles projekt på et stort anlagt pressemøde på Hotel D'Angleterre i februar 2016. Omdrejningspunktet for projektet skal med tiden være et World Tour-cykelhold, altså et hold på den allerøverste hylde inden for cykelsporten.

Sådan et hold drev Bjarne Riis gennem mange år under forskellige navne, herunder Team Saxo Bank med Lars Seier Christensens livsværk som storsponsor.

BRANCHENYT
Læs også