Erhverv

Nye madvaner: Det er slut med pølsetyskere

Salget af svinekød er dykket, fordi vores sydlige naboer har fået andre madvaner - og en mio. flygtninge, der ikke spiser svinekød.

Når der er oktoberfest i München bliver der drukket igennem. Og spist en hel del pølser og andre retter lavet hovedsageligt af svinekød. Men det er ikke nok til at holde salget i vejret. 1 ud af 10 tyskere erklærer sig i dag som vegetarianere. Foto: AP/Matthias Schrader. Foto: Matthias Schrader

Salget af svinekød i Tyskland er dykket gevaldigt i de senere år. Færre tyskere spiser deres ellers berømte pølser og andre retter med svinekød end nogensinde før.

Ifølge AIM, Agriculture Market Information Co., er forbruget af svinekød på det laveste niveau i nærmest umindelige tider i Tyskland. AIM begyndte at registrere forbruget i 2005, skriver Bloomberg.

Tyskland er ellers Europas største producent af svinekød og også den største forbruger pr. indbygger.

Der er flere årsager til faldet. Dels er tyskerne begyndt at spise mere sundt og dels har man modtaget flere end en mio. flygtninge som hovedsageligt er muslimer og dermed ikke, ifølge koranen, må spise svinekød.

Til gengæld er salget af kød fra lam, får og ged gået i vejret og lå sidste år på det højeste niveau i otte år. 

Derudover har der været en stor stigning i antallet af vegetarer og rene veganere. I dag spiser 1 ud af 10 tyskere ikke længere kød. For 10 år siden var det 1 ud af 100, skriver Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også