Erhverv

Kriseramt musiktjeneste løber snart tør for penge

Ligesom Spotify har SoundCloud, der er en af verdens største musiktjenester, svært ved at tjene penge. Det risikerer nu at blive fatalt.

SoundCloud blev stiftet i 2008 og har siden rejst adskillige hundrede millioner kroner i investeringer fra forskellige investorer.  Foto: Ole Spata/picture-alliance/dpa/AP

Den kriseramte musiktjeneste SoundCloud kæmper for sin overlevelse og for at finde en holdbar indtjeningsmodel.

Efter at have fyret 40 pct. af alle ansatte har SoundCloud nu en kassebeholdning med likvide midler til og med årets udgang. Det oplyser selskabet, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

SoundCloud er en af verdens største musikstreamingtjenester, men er i skarp konkurrence med bl.a. Spotify, som også har meget svært ved at tjene penge. Alene sidste år tabte Spotify 4 mia. kr., og gælden i selskabet er enorm.

I modsætning til Spotify bygger SoundCloud mere sin platform på amatørmusikere end på store, professionelle artister. Men selvom tjenesten ifølge eget udsagn har i omegnen af 175 mio. brugere på verdensplan, er det ikke nok til at gøre forretningen rentabel.

Derfor meddelte SoundCloud i forrige uge, at selskabet fyrer 173 ansatte og lukker sine kontorer i London og San Francisco.

Ifølge nyhedsmediet TechCrunch er de ansatte blevet informeret om, at nedskæringerne kun sikrer selskabet nok penge til at holde ud indtil årets udgang.

Herefter er fremtiden for SoundCloud uvis.

Krisen i SoundCloud har igen skabt spekulationer om, hvorvidt musiktjenesten står til at blive opslugt af en rival. I fjor rettede Spotify søgelyset mod SoundCloud, men trak siden følehornene til sig igen.

Angiveligt fordi Spotify ikke ønskede at blive bremset af de omkostninger og licensaftaler, der er nødvendige for at købe SoundCloud.

SoundCloud blev stiftet i 2008 og har siden rejst adskillige hundrede millioner kroner i investeringer fra forskellige investorer. Selskabet er vurderet til at have en markedsværdi på cirka 4,5 mia. kr.

Læs også