Erhverv

Tyske Daimler tilbagekalder 3 mio. biler i Europa

Den tyske bilproducent Daimler er hvirvlet ind i en skandalesag om salg af biler med for høj udledning, og det får nu bilgiganten til at tilbagekalde 3 mio. dieselbiler i Europa.

Den tyske bilproducent Daimler tilbagekalder nu mere end 3 mio. Mercedes-Benz dieselbiler i Europa.

I et forsøg på at afværge en hastigst voksende skandalesag vil den tyske bilproducent Daimler AG nu tilbagekalde mere end 3 mio. Mercedes-Benz dieselbiler i Europa.

Det sker efter, at det for omkring en uge siden kom frem, at den tyske anklagemyndighed i Stuttgart mistænker Daimler for at have solgt over 1 mio. biler – herunder forskellige Mercedes-Benz modeller – med for høje emissionstal i Europa og USA.

Det skriver Bloomberg.

Planen er, at virksomheden vil udvide sin løbende opgradering af omkring 250.000 biler og varevogne. En plan, der vil koste Daimler omkring 220 mio. euro – eller 1,6 mia. kr., fortæller selskabet i en meddelelse tirsdag.

»Endelig tages der et proaktivt skridt for at komme op med noget - et solidt forsøg på at være på forkant med debatten«, siger Juergen Pieper, analytiker Bankhaus Metzler i Frankfurt til Bloomberg.

Omkostningerne ved tilbagekaldelsen, der lyder på omkring 70 euro pr. bil, er »usædvanligt lav« og vil kunne stige, fortsætter han til mediet.

Planen markerer en kovending i Daimlers tilgang til beskyldningerne, som Daimler i første omgang lovede at bekæmpe med "alle juridiske midler" efter et møde med embedsmænd i Berlin i sidste uge.  Men da diesel er afgørende for Daimlers strategi om at reducere udledningen af ​​CO2, har bilproducenten simpelthen ikke råd til at få teknologien og dets omdømme belastet af tvivl og påstande.

Daimlers uheldige sag om snyd med emissionstal kommer efter, at bilproducenten i slutningen af maj fik ransaget sit hovedkvarter i Stuttgart, efter anklager om falsk markedsføring og mulig manipulation af det system, som styrer udledningen i dieselbiler.

Og Daimler er langt fra den første, der bliver hvirvlet ind i en skandalesag af denne karakter. Flere af verdens største bilproducenter, heriblandt amerikanske General Motors, er - eller har været - under mistanke, siden Volkswagen som den første bilproducent i 2015 blev afsløret i at have installeret hemmelig software i amerikanske dieselbiler for dermed at kunne snyde med udledningen.

BRANCHENYT
Læs også