Erhverv

Kaos på bestyrelsesgangen: Ubers vragede topchef forsøger comeback

Bestyrelsen i kørselstjenesten Uber kan ikke blive enige om, hvem der skal blive ny topchef i selskabet, og mens kvalificerede kandidater falder fra, prøver den tidligere direktør, Travis Kalanick, ifølge New York Times at gribe magten igen.

Medstifter af Uber Travis Kalanick er for nylig blevet sparket af direktørstolen, men nu forsøger han ifølge New York Times at vende tilbage.  Foto: AP/Evan Agostini

Der udspiller sig for tiden en sand magtkamp i bestyrelsen hos den omdiskuterede taxa-app Uber.

Mens en del af medlemmerne ihærdigt forsøger at finde den rette kandidat til den tomme post som adm. direktør, forsøger den tidligere topchef, der fik sparket for kun lidt over en måned siden, at vende tilbage.

Det skriver New York Times.

Balladen i Uber synes dermed at være total efter en række skandalesager, der i juni fik investorerne til at presse stifteren og den nu tidligere topchef Travis Kalanick ud.

Siden har Uber-bestyrelsen officielt været på jagt efter en ny person til den frie stol hos kørselstjenesten, og senest har snakken kredset om Hewlett Packards Enterprises topchef, Meg Whitman, som af flere ses som den helt rette kandidat: Hun har erfaringen, modenheden og så har hun faktisk også personligt tidligere investeret i Uber.

Ifølge New York Times har Meg Whitman også mødtes med medlemmer af Ubers bestyrelse. Dog ikke med stifteren Travis Kalanick, der trods sit farvel til direktørstolen, stadig har kontrollen over Uber gennem sine egne aktier og sine allieredes andele.

Og Travis Kalanick synes at have en helt anden agenda. Han håber på et comeback.

Han er kendt som en både yderst karismatisk og kontroversiel topchef – der først blev sendt på orlov, men senere blev fjernet som direktør efter en række dårlige sager, herunder sexchikane.

Han har dog fortsat støtter i Ubers bestyrelse, der er begyndt at forhandle med det japanske konglomerat Softbank om en mulig investering i Uber, hvilket kunne blive Travis Kalanicks vej tilbage til topposten i virksomheden.

Meg Whitman har nu også gjort det klart, at hun ikke er i spil som ny Uber-topchef. I en række udtalelser via det sociale medie Twitter, har hun understreget, at Ubers næste adm. direktør ikke bliver hende.


Samtidig har en anden kendt kvinde i Silicon Valley også været på tale, nemlig den tidligere øverstkommanderende i Yahoo, Marissa Mayer, der med Verizons overtagelse af selskabet, fik en fyreseddel. Marissa Mayer har ikke selv villet kommentere på, om hun er interesseret i jobbet eller ej.

BRANCHENYT
Læs også