Erhverv

Superstjernen Beyonce vil købe basketball-hold

Den populære sangerinde Beyonce vil investere i det amerikanske basketball-hold Rockets fra sin fødeby Houston. Dermed følger hun i sin mand Jay-Z’s fodspor, der også er tidligere basketball-ejer.

Superstjernen Beyonce vil købe basketball hold, skriver Bloomberg. Foto: PatrickMcMullan.com via AP

Den amerikanske superstjerne Beyonce Knowles er faldet »crazy in love« i sin fødeby Houstons basketball-hold. Så meget, at sangerinden nu vil investere i Houston Rockets.

Det skriver Bloomberg.

Ejeren af Rockets, Les Alexander, en tidligere obligationshandler, meddelte i sidste måned, at han er klar til at sælge nu, hvor priserne for sportshold skyder i værdi. Rockets' popularitet i Kina kan ifølge sportseksperter betyde, at salgsprisen vil overstige den tidligere rekord på hele 2 mia. dollar, som Steve Ballmer betalte for holdet Los Angeles Clippers for tre år siden. Et stort spring fra de 85 mio. dollar, som Les Alexander betalte for Houston Rockets tilbage i 1993.

Dermed går Queen B, som sangerinden også kaldes, i fodsporene på sin ægtemand, rapperen Jay-Z, der i 2004 investerede i basketball-holdet Brooklyn Nets. Jay-Z er født og opvokset i Brooklyn, New York, og kastede sig over Nets, som han dog kun ejede mindre end 1 pct. af.

Det blev dog til en god forretning for Jay-Z, der i 2013 solgte sin Nets-andel. Ifølge Forbes fik han for en investering på 1 mio. dollar omkring 2,35 mio. dollar retur, altså 135 pct. på ni år.

Der findes også andre eksempler på kendte amerikanere, der har lagt en del af deres millioner i sport. F.eks. har popstjernen Justin Timberlake, der kommer fra Memphis i Tennessee, ejet et del af byens basketball-hold Grizzlies, ligesom tennis-stjernerne Venus og Serena Williams har investeret i det amerikanske fodboldhold Miami Dolphins.

Og det kan betyde meget for sportsholdenes popularitet, hvilke kendisser, der støtter dem. Beyonce er en af verdens mest indflydelsesrige kendisser på linje med fodboldspilleren Lionel Messi, ifølge Marketing Arm’s Celebrity DBI database. Her er hun nr. 150 ud af mere end 4000 kendte mennesker.

Ifølge Forbes er Beyonce god for 350 mio. dollar, ligesom ægtemanden Jay-Z vurderes til at have en formue på 810 mio. dollar.

BRANCHENYT
Læs også