Serier

Minister undersøger muligheden for at splitte udskældte el-selskaber

Lars Christian Lilleholt fremrykker nu en analyse om opsplitning af de forbrugerejede el-selskaber. Branchen afviser, at der er et problem.

El-kongernes kommercielle fejlskud
Efter milliardtab på en række fejlsatsninger i el-selskaberne kritiserer Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt nu topchefer og bestyrelser i selskaberne. »Tænk jer om, hvordan I bruger forbrugernes penge,« lyder det fra ministeren.

Det står højt på prioriteringslisten hos Lars Christian Lilleholt (V) at sikre lavest mulige el-priser for virksomheder og husstande i Danmark. Derfor er energi,- forsynings- og klimaministeren også klar til at trække i arbejdstøjet for at sikre, at det ikke risikerer at gå ud over el-kunderne, når topcheferne i de kundeejede el-selskaber kaster sig ud i kommercielle eventyr, der i mange tilfælde har vist sig at koste dyrt.

»Jeg er klar til at se på, om vi kan stramme reguleringen yderligere og dermed også adskillelsen af de kommercielle og de ikke kommercielle aktiviteter,« siger Lars Christian Lilleholdt...

Læs også