Erhverv

Populært mobilspil hiver fortsat millioner hjem til bagmand

Norsk iværksætter høster stadigvæk frugterne på ordspils-app, viser nyt årsregnskab.

WordFeud startede som et fritidsprojekt for ung normand, men er i dag en millionforretning. Arkivfoto: PR

Mange benytter sig fortsat af mobilappen Wordfeud, der tilbyder folk muligheden for at udfordre andre i online ordpuslespil.

Det viser det seneste regnskab fra det norske selskab Bertheussen IT, hvis hovedindtægtskilde er det populære mobilspil. Resultatet var således på 22.6 mio. norske kr. før skat sidste år, hvilket svarer til næsten 18 mio. danske kr.

Det er den 34-årige nordmand Håkon Bertheussen, der er opfinder af spillet, og som står bag selskabet, der har haft et overskud på mere end 20 mio. norske kr. før skat de seneste fem år.

Selv om den entreprenante nordmand har tjent over 150 mio. norske kr. (119 mio. danske kr.) på Wordfeud, er det ikke penge, som driver ham, fortæller han til den norske avis Dagens Næringsliv.

»Jeg tænker ikke meget på det i det daglige,« udtaler Håkon Bertheussen til magasinet.

Wordfeud er en digitaliseret udgave af det klassiske brætspil Scrapple. Håkon Bertheussen opfandt appen i sin fritid, mens han arbejdede som dataudvikler i Trondheim. På trods af sin uddannelse vidste han intet om app-udvikling, men det ændrede sig hurtigt, da nordmanden fik sin første smartphone i 2010, hvor nysgerrigheden kastede ham ud i en ny interesse for mobilteknologi.

»Det var helt nyt for mig. Men jeg fandt brugerhåndbøger og tricks på nettet, der kunne hjælpe mig. Det handlede om "trial and error",« udtalte han i 2012 til den norske avis Aftenposten.

I fire måneder arbejdede Håkon Bertheussen i døgndrift, hvor han passede sit faste arbejde, mens han udviklede på appen om natten, og en sen aften i 2010 udkom Wordfeud på de forskellige app-stores.

»Efter en uge kunne jeg se, at Wordfeud var blevet stor nok til, at jeg kunne leve af det,« sagde Håkon Bertheussen til Aftenposten i 2012.

Wordfeud tjener sine penge via reklameindtægter.

BRANCHENYT
Læs også