Erhverv
0

Bilproducent lander milliardaftale med Iran

Renualt har landet en aftale om produktion af personbiler til det iranske marked.

Mandag underskrev Renault en aftale om at åbne en produktion af personbiler i Iran. I forgrunden ses fra venstre Renault-direktør Thierry Bolloré, formanden for Irans Industrial Development and Renovation Organization, Mansour Moazami og adm. dir. Morshed Solouk fra Negin Group. Foto: AP Foto/Vahid Salemi.

Iranere skal til at køre Renault.

Den franske bilproducent har landet en stor aftale med Iran om at producere 150.000 personbiler om året til det iranske marked.

Aftalen har en værdi af 600 mio. euro (4,5 mia. kr.), skriver den svenske avis Svenska Dagbladet, og det er den største aftale nogensinde, som Iran har indgået med en bilproducent. Den blev underskrevet i Irans hovedstad, Teheran, mandag.

Iran har indgået en stribe aftaler med vestlige virksomheder, siden FN og EU hævede sanktionerne mod landet i 2015. Flyproducenten Airbus annoncerede i juni en aftale om levering af fly, som ifølge The New York Times har en værdi på op til 18,5 mia. kr. I april var det Boeing, der annoncerede en aftale med en værdi på op imod 22 mia. kr.

Renaults iranske produktion skal efter aftalen begynde i 2018. Konkurrenten Peugeot skal også åbne en fabrik i Iran.

I forrige uge meddelte Forbes, at Renault-Nissan har overtaget tronen som verdens største bilproducent. I årets første seks måneder har Renault-Nissan produceret 5.268.079 biler. En spids mere end Volkswagens 5.155.600 og Toyotas 5.129.000.

BRANCHENYT
Læs også