Erhverv

A.P. Møller Holding skaber ny milliardfond med gammel kending i spidsen

A.P. Møller Holding og flere fremtrædende pensionskasser har sammen skabt en fond med fokus på investeringer i Afrika.

Kim Fejfer har en fortid som topchef i APM Terminals. Nu skal han være ledende partner i den nye milliardfond, som er skabt i et samarbejde mellem A.P. Møller Holding og flere pensionskasser. Foto: Cathrine Ertmann

A.P. Møller Holding og pensionskasserne PKA, PensionDanmark og Lægernes Pension har sammen lanceret en fond, der skal have fokus på investeringer i Afrika.

Fonden har fået kapitaltilsagn på 550 mio. dollars, svarende til omkring 3,5 mia. kr. Ambitionen er at opnå kapitaltilsagn på næsten 7 mia. kr.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Hos PKA er administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen, yderst tilfreds med at indgå i et partnerskab med A.P. Møller Holding.

»Mange afrikanske lande er inde i en positiv udvikling med høj vækst, en ung befolkning og stadigt mere stabile politiske systemer. Men der mangler kapital, og der mangler solide infrastrukturinvesteringer, og vi ser gode muligheder for både at være med til at fremme udviklingen og få et godt afkast til PKA's medlemmer,« siger han i pressemeddelelsen.

Til at stå i spidsen for den nye milliardfond bliver et team ledet af fire partnere, herunder Kim Fejfer, der tidligere har været øverste chef for APM Terminals, Mærsks havneterminalselskab.

De tre andre partnere er Lars Reno Jakobsen, Jens Thomassen og Joe Nicklaus Nielsen.

Fonden har en forventet levetid på 10 år og en målsætning om at lave mellem 10 og 15 investeringer. I det kommende år vil fonden være åben for yderligere investeringer.

Fonden bliver administreret af A.P. Møller Capital, der er et datterselskab til A.P. Møller Holding, som ejer knap halvdelen af aktierne i A.P. Møller - Mærsk og er Mærsk-familiens holdingselskab.

A.P. Møller Holding havde efter det seneste regnskab en egenkapital på 119 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også