Ung champagne-iværksætter ramt af milliontab - nu stopper han som direktør
Det er ren formalia, siger den nye ejer, der kæmper for at rydde op i Deluxlife.dk.
Den 22-årige iværksætter Søren Bælum har solgt champagne og spiritus for millioner gennem netbutikken Deluxlife, alt imens han har kunnet fremvise en dyr bil i garagen og en speedbåd i havnen.
Nu er den unge vestjyde færdig som direktør i Deluxlife. Det bekræfter hovedejer Per Østergaard, der for to år siden købte sig til kontrollen i Deluxlife.
»Der er ikke så meget hokus pokus i det. Vi har flyttet Deluxlife til mit domicil i Kokkedal – og så træder Søren ud. Han har gang i både isbarer og en tøjbutik. Men han er stadig lige så tilknyttet i Deluxlife som før,« siger Per Østergaard.
Deluxlife, der sælger champagne og luksusspiritus, blev grundlagt af Søren Bælum for knap fem år siden. I de første fem måneder omsatte den unge knægt fra Billum ifølge eget udsagn for to mio. kr., og i indkørslen stod en hvid Audi.
Men da det første regnskab fra Deluxlife blev offentliggjort, viste det et underskud på 700.000 kr.
Samtidig blev Søren Bælum afsløret i afgiftsrod og i uretmæssigt at have trukket kundernes betaling, før varerne var afsendt. Senere kom det også frem, at han havde markedsført og solgt eksklusive bobler, der i virkeligheden var en billig, alkoholisk læskedrik.
Søren Bælums forretning blev reddet af investor Per Østergaard, der driver vinhandlen Fine Wines og er tidligere aktionær i Nemlig.com. Han skød penge i Deluxlife, indsatte sig selv som formand og begyndte at rydde op.
Men det har vist sig at være en stor opgave.
For nyligt fremlagde Deluxlife et nyt regnskab, der viste et underskud på 1,5 mio. kr. Og nu er stifter Søren Bælum, der fortsat ejer en femtedel af Deluxlife, så færdig som direktør.
Per Østergaard afviser, at direktørskiftet har noget at gøre med millionunderskuddet.
»Det er ren formalia,« siger han og understreger, at Deluxlife kommer ud af 2017 med overskud.
Ifølge Per Østergaard er det it-problemer, som har gjort, at mange kunder i Deluxlife enten har måttet vente længe på deres varer eller har fået de forkerte varer. Og problemerne er ikke helt løst, siger han.
Egenkapitalen i Deluxlife er negativ med næsten 2 mio. kr.