Erhverv

Et greb i lommen: Verdens rigeste gav lige 30 mia. kr. væk

Alligevel er han stadig den med flest penge i verden - formuen er svundet til godt 540 mia. kr.

Bill Gates fra Microsoft er i gang med at give rigtig mange af sine penge væk. Denne gang er modtageren af de 4,6 mia. dollar endnu ikke afsløret. Foto: AP Photo/Nati Harnik.

Stifteren af Microsoft, Bill Gates, har foretaget sin største donation siden år 2000.

Ifølge en indberetning til børsen i New York har Gates doneret aktier med en værdi på 4,6 mia. dollar til en endnu ukendt velgørenhedsinstitution.

Tidligere har Bill Gates i flere omgange doneret aktier i Microsoft til hans og hustruens velgørenhedsfond "Bill & Melinda Gates Foundation", skriver Bloomberg.

Fonden er især aktiv inden for bekæmpelse af malaria.

Med den seneste donation af 64 mio. aktier i Microsoft ejer Bill Gates nu blot 1,3 pct. af aktierne i selskabet. I 1996 ejede han 24 pct.

De hidtil største donationer gav han i årene 1999-2000, hvor fonden fik aktier til en samlet værdi af 21 mia. dollars.

Selv efter donationen fastholder Bill Gates sin position som verdens rigeste person. Ifølge Bloombergs Billionaires Index er hans formue på 86,1 mia. dollars.

I en meget kort periode var Jeff Bezos fra Amazon.com verdens rigeste person, men han er siden igen blevet overhalet af Gates - men er nu rykket nærmere på tronen.

Bill Gates har sammen med en anden af verdens rigeste personer, Warren Buffett, opfordret nogle af verdens rigeste mennesker til at skille sig af med noget af deres rigdom og i stedet give penge til velgørenhed. Warren Buffett er sammen med Gates de største donorer til fonden.

Læs også
Top job