Erhverv

Tv-koks populære pizza-koncept laver stor udskiftning

Efter at have siddet i den fremadstormende pizzakæde Gorm's bestyrelse i knap et årti, stopper fire af kædens seks stiftere nu i bestyrelsen.

Tv-kokken Gorm Wisweh er medejer af restaurantkæden Gorm's, som netop har lavet en større udskiftning i sin bestyrelse. Foto: Joachim Adrian

Pizzakæden Gorm's med den kendte tv-kok Gorm Wisweh som ansigtet udadtil hyrer nu eksterne kræfter i bestræbelserne på at blive større.

Gorm's rokerer kraftigt i sin bestyrelse, der i knap et årti har bestået af kædens seks stiftere.

Ud går de fire medstiftere Andreas Byder, Kim Keller, Jonas Fogh og Jakob Heiberg, som dog alle vil fortsætte som medejere af kæden, mens Jesper Faurholdt og Thomas Fokdal nu bliver en del af Gorm's bestyrelse, der fremadrettet også vil bestå af de to medstiftere Gorm Wisweh og Christian Madsen.

Ifølge Anders Kjørup, adm. direktør i Gorm's, er der dog intet dramatik i den store udskiftning i bestyrelseslokalet.

»Udskiftningen er sket kontrolleret og i fredelighed efter en plan, vi lagde for et år siden. Dengang blev vi i ledelsen enige om, at Gorm's skulle professionaliseres på forskellige plan, herunder i bestyrelsen. Ejerne spurgte mig, om jeg syntes, det var en god ide at få professionelle kræfter ind i bestyrelsen, og det sagde jeg ja til,« siger han til Finans.

De nye bestyrelsesmedlemmer, Jesper Faurholdt og Thomas Fokdal, kan ifølge Anders Kjørup byde ind med speciel viden om henholdsvis detailbranchen, og hvor det vil være bedst at åbne nye restauranter for Gorm's.

Jesper Faurholdt har en fortid som mangeårig leder i Coop-koncernen, herunder som kædedirektør for Kvickly, og er nu topchef for den store franske koncern Saint Gobains danske afdeling.

Thomas Fokdal har været byudvikler gennem en årrække og har hjulpet virksomheder som Carlsberg og Tivoli med ejendomsprojekter, ligesom han er involveret i det store By & Havn-projekt i København.

»De to nye bestyrelsesmedlemmer kommer med kompetencer, vi ikke har i forvejen, og vi har sørget for, at de ikke kommer i undertal i bestyrelsen,« siger Anders Kjørup med henvisning til, at Gorm's-bestyrelsen nu består af to stiftere og to eksterne kræfter.

Gorm's driver i øjeblikket otte restauranter i Danmark og to i Japan. Desuden tilbyder Gorm's catering og madskoler, ligesom dens pizzaer er at finde i udvalgte supermarkeder.

I den kommende tid skal kæden vokse i Danmark.

»Vi vil åbne flere restauranter i Danmark og skal udvikle konceptet herhjemme, så vi kan indfri det store potentiale,« siger Anders Kjørup.

Er det en del af Gorm's plan at åbne restauranter i udlandet udover dem, der allerede er i Japan?

»Jeg vil ikke afvise, at det kommer til at ske. Men det er dog ikke noget, vi har taget stilling til endnu. Vi har udelukkende fokus på ekspansion i Danmark lige nu,« siger han.

Gorm's havde i seneste regnskabsår for første gang nogensinde et millionoverskud, og Anders Kjørup forventer et »fornuftigt« resultat i indeværende år.

I øjeblikket beskæftiger Gorm's omkring 170 medarbejdere.

Læs også
Top job