Erhverv

Fremadstormende pizzakæde bager på nye medejere

Pizzakæden Gorm's åbner nye restauranter og leverer bedste resultat nogensinde. Snart kommer kædens produkter ind i supermarkeder.

Artiklens øverste billede
Gorm Wisweh (tv.) medejer af restaurantkæden Gorm's, der serverer gourmetpizzaer. PR-foto.

Seks pizzanørder og en tidligere TDC-direktør har forvandlet restaurantkæden Gorm's fra en beskeden gesjæft til en millionforretning.

Nu vil de have indsat en professionel bestyrelse og åbner samtidig op for, at der skal hives nye, pengestærke folk ind i ejerkredsen.

»Vi er ikke ude og sælge virksomheden. Men vi tror, at det vil være godt at få nye kompetencer og ekstern kapital, så vi kan vokse endnu hurtigere,« siger adm. direktør Anders Kjørup.

Det er en velbagt pizzamaskine, som potentielle investorer køber sig ind i. Gorm's, der serverer gourmet-pizzaer, har netop fremlagt sit bedste resultat nogensinde.

Således kom Gorm's Holding ApS - selskabet bag Gorm's - ud af 2015/16 med et overskud på 1,2 mio. kr. Det er en markant forbedring fra året før, der gav et underskud på knap 350.000 kr.

Samtidig har Gorm's landet en stor aftale med supermarkedsgiganten Coop. Aftalen betyder, at Gorm's efter nytår får lov til at sælge sin hjemmelavede pizzadej i Kvickly og SuperBrugsen over hele landet.

Ambitionen er, at produktlinjen skal udvides med bl.a. tomatsovs og parmaskinke, som kunder kan sammensætte til deres egen Gorm’s-pizza derhjemme.

»Det forventer vi os rigtig meget af. Det er et stort marked, vi bevæger os ind på,« siger Anders Kjørup.

Den første Gorm’s-restaurant åbnede for otte år siden i København. I dag har Gorm's ni restauranter og yderligere to på vej. Selskabet har desuden etableret eget storkøkken, logistikafdeling, cateringdivision og en pizzaskole, der laver firmaevents.

»Vi udvider forretningen, samtidig med at vi tjener penge. Det kan vi ikke være utilfredse med,« siger Anders Kjørup og understreger, at overskuddet i virksomheden havde været væsentligt større uden de mange investeringer.

Ejerkredsen i Gorm's består af tv-kokken Gorm Wisweh, Andreas Byder, Kim Keller, Christian Madsen, Jonas Fogh og Jacob Heiberg. Direktør Anders Kjørup blev hentet ind for halvandet år siden efter en fortid som bl.a. salgsdirektør i TDC.

Om det er en dygtig kapitalfond eller private investorer, vi skal hente finansiering fra, er ikke besluttet. Vi afsøger alle muligheder.

Anders Gjørup, adm. direktør i Gorm's.

I løbet af de næste måneder er planen, at fire af de seks ejere skal træde ud af bestyrelsen og erstattes af to-tre nye folk. Inden udgangen af 2017 skal den fremtidige ejerkonstruktion være afklaret.

»Om det er en dygtig kapitalfond eller private investorer, vi skal hente finansiering fra, er ikke besluttet. Det er også muligt, at vi vælger at finansiere vores vækst selv. Vi afsøger alle muligheder,« siger Anders Kjørup.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.