Erhverv

Charterselskaber sender flere gæster med rutefly

Spies fører an, når det gælder om at supplere klassiske charterrejser med fleksible ferier med rutefly.

Charterselskaberne sender langt flere gæster med rutefly.

Flere af de kendte rejsebureauer supplerer det fastlagte charterprogram med mere fleksible feriepakker, hvor kunderne sendes med ruteflyselskaber på kortere eller længere ophold i storbyer og populære rejsemål.

Spies, der er Danmarks største charterselskab, fører an. Selskabet sendte sidste år mere end 30.000 gæster med rutefly, og antallet er øget markant i år, hvor charterflyene var fyldte til og med sidste plads i højsæsonen.

»Som konsekvens af de nærmest udsolgte charterfly, har vi denne sommer solgt ca. 50 pct. flere pakkerejser med rutefly og hotel i forhold til samme periode sidste år,« siger Jan Vendelbo, direktør i Spies, til Syandby.dk.

Spies forventer, at 15 pct. af passagererne år sendes med rutefly. De største destinationer er Malaga, Mallorca, Malta, Dubai, Nice og Alanya, men Spies sender også mange gæster til Dubai, Bali, Maldiverne, Phuket og Seychellerne.

Fire af de 13 medlemmer af Rejsearrangører i Danmark, RID, benytter rutefly som supplement til charterflyene. Det drejer sig ud over Spies om Tui, Bravo tours og Apollo. I alt sendte disse selskaber knap 53.000 gæster med rutefly.  Det svarer til en andel på 6,7 pct. af bureauernes samlede antal rejsende.

BRANCHENYT
Læs også