Serier

Capinordic-hovedperson går ind i Lyngby Boldklub

Hellerup Finans har videresolgt mellem 10 og 15 pct. af Lyngby-aktierne til forretningsmand med tætte forbindelser til både Lyngby Boldklub - men også til krakkede Capinordic Bank og 'milliardklubben'-medlemmerne Lasse Lindblad og Peter Forchammer.

Stormvejr om Hellerup Finans
Europa League på Lyngby stadion: Lyngby - Slovan Bratislava. Lyngbys Jeppe Kjær. Foto Jens Dresling

Kun kort tid efter, at Lyngby Boldklub-storaktionær Hellerup Finans droppede 'til salg' skiltet på klubben, og i stedet annoncerede, at man ville lede efter nye storaktionærer, er den første på plads.

Og det er en god kending af klubben - finansdirektør i Lyngby Tom Glæsner Larsen har nemlig overtaget mellem 10 og 15 pct. af aktierne i klubben.

Det nærmere antal ønsker HF og Glæsner Larsen ikke at oplyse, men med en salgskurs på 100 er der tale om en pris på mellem 6,5 og 10 mio. kr.

Det værdiansætter samtidig aktuelt Lyngby til 66 mio. kr., men Hellerup Finans ønsker at foretage yderligere salg og aktieudvidelser, der vil bringe prisen op på mellem 76 og 80 mio. kr., oplyser bestyrelseformand i både Hellerup Finans og Lyngby Torben Jensen.

Klubben blev forgæves søgt solgt i januar måned for 45 mio. kr. og var officielt til salg henover sommeren, indtil Hellerup Finans for nylig ændrede kurs.

Glæsner Larsen har igennem en lang og omfattende erhvervskarriere, der tæller henholdsvis bestyrelsesposter i, stiftelser af og også ejerskab i en god håndfuld selskaber, der senere er gået konkurs. Han blev både dømt men i juni i år frikendt ved landsretten for skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed i sagskomplekset om Capinordic Banks krak.

Hellerup Finans har efter salget 68,8 pct. af aktierne i Lyngby Boldklub. Målet er fortsat, at man via frasalg og aktieudvidelse skal ned på omkring 40 pct.

»Det er en professionel investor (Tom Glæsner Larsen, red.) med indgående kendskab til Lyngby Boldklub, og en investor der ikke ønsker eller har behov for at profilere sig via medierne. Dvs. en investor der vælger udelukkende at fokusere på at udvikle Lyngby, så hans investering bliver mere værd - Vi har netop nu dialog med flere investorer om at tegne og købe aktier i Lyngby med samme motiv,« skriver Torben Jensen i en mail til Finans om den nye aktionær og planerne.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Tom Glæsner Larsen.

Lyngby befinder sig aktuelt på en 12. plads i Superligaen efter sidste sæson som oprykkere at have overrasket alt og alle med en bronzemedalje og kvalifikation til europæisk fodbold. Her røg man for nylig ud i tredje runde mod den russiske klub Krasnodar efter sammenlagt at have slået først walisiske Bangor City og slovakiske Slovan Bratislava.

Læs også