Erhverv

Dansk mangemillionær droppede børsnotering

Serieiværksætteren Martin Thorborg kalder børsnotering i Danmark for en ligegyldig engangsforestilling. Derfor solgte han it-kometen Ageras til »en flok slipseklædte arabere fra London« i stedet for at blive børsnoteret.

Serieiværksætteren Martin Thorberg har også stiftet it-portalen Jubii og investeret stort i virksomheden Dinero, som han begge solgte for en formue. Foto: Charlotte De La Fuenta

Det kan på ingen måde betale sig at blive børsnoteret i Danmark, mener Martin Thorborg.

På det grundlag solgte mangemillionær og tidligere storaktionær i it-virksomheden Ageras sin aktiemajoritet til den Bahrain-baserede kapitalfond Investcorp. Det skriver Børsen.

»Børsnoteringen forekom os at tage en evighed, vi lod os i stedet opkøbe af en flok slipseklædte arabere fra London,« siger iværksætteren Martin Thorborg til Børsen.

Salget lokkede mere end de mange arbejdstimer og store honorarer forbundet med en børsnotering i Danmark. Risikoen for at der ikke var investorer nok til at omdanne aktierne til kapital, fik Ageras til at droppe børsplanerne.

Det er slet ikke på radaren for mindre virksomheder at blive børsnoteret i Danmark

Carsten Borring, Noteringschefen på fondsbørsen Nasdaq i København

Ifølge Martin Thorborg er det en ligegyldig engangsforestilling at blive børsnoteret i Danmark. Han mener, det især skyldes, at de største aktieinvestorer i Danmark, pensionskasserne, kun vil investere i større selskaber.

Flere danske virksomheder lader til at være enige. Tal fra Finans Danmark viser, at der i 2016 kun var fem børsnoteringer i Danmark sammenlignet med 152 børsnoteringer i Sverige.

Noteringschefen på fondsbørsen Nasdaq i København, Carsten Borring, mener, at det skyldes for ringe vilkår for børsnotering af små og mellemstore virksomheder.

»Der er ikke nok aktive spillere på det lille aktiemarked. Det er slet ikke på radaren for mindre virksomheder at blive børsnoteret i Danmark. En af årsagerne er, at Danmark har Nordens højeste aktieskat på 42 pct. af kapitalindkomst. Det skræmmer investorer væk fra de små markeder, da de ingen gevinst får for at satse deres penge,« siger Carsten Borring til Børsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ærgrer sig over, at Thorborg fravalgte en børsnotering i Danmark. Han bebuder, at regeringen vil gøre det mere attraktivt at lade sig børsnotere i Danmark via den vækstpakke, der kommer senere på måneden.

Læs også