Erhverv

Whisky er en bedre investering end guld

Whisky er en lige så stabil investering som guld, der kan give et godt afkast på længere sigt.

Prisen på sjælden whisky er steget mere end dobbelt så meget som guld og sølv. Arkivfoto: AP

Hvis du kan modstå trangen til at drikke de bløde alkoholiske dråber, så er whisky en fornuftig investering.

Det mener englænderen Rupert Patrick i hvertfald. Han er direktør i investeringselskabet WhiskyInvestDirect, der spekulerer i whisky.

Virksomheden opkøber frisklavet whisky fra nogle af verdens bedste destillerier, hvorefter det bliver hældt på tønder og opmagasineret. Derefter er det bare at vente på, at whiskyen stiger i værdi. 

»Du skal forestille dig en masse guldbarre, som ligger i en bankboks, og så lave det billede om til egetræstønder fyldt med skotsk whisky,« siger direktøren til mediet CNBC.

Rupert Patrick sammenligner whisky med guld, da det er en længeresigtet investering, der giver et langsomt, men stabilt afkast. 

WhiskyInvestDirect er da også et underfirma til BullionVault Group, der gør det muligt for investorer at købe sig til andele i individuelle guldbarre.

Det samme princip er gældende hos WhiskyInvestDirect, hvor man køber andele af en tønde fyldt med whisky. Det sker igennem virksomhedens hjemmeside.

Det, der gør whisky til en særlig attraktiv investering, er, at whisky bliver bedre, jo længere det ligger på lager, mener Rupert Patrick.

Tålmodighed ved whiskyinvesteringer har vist sig at være en fornuftig forretning. Prisen på sjælden whisky er nemlig steget dobbelt så meget som guld og sølv inden for de seneste otte år, ifølge WhiskyInvestDirect.

Bare inden for de seneste 12 måneder er prisen på sjældne whiskyer steget med 34.6 pct. ifølge siden Rare Whiskey Index, som overvåger prisen på whisky på det globale marked.

Læs også