Erhverv

Kasi-Jesper og familien ramt af ny konkurs

Kasi-familiens holdingselskab er erklæret konkurs. Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten er indsat som kurator.

Jesper "Kasi" Nielsen og familiens holdingselskab er gået konkurs. Foto: Nicolai Lorenzen Foto: Nicolai Lorenzen

Jesper "Kasi" Nielsen er nu involveret i endnu en konkurs, hvilket han tidligere har prøvet med håndboldklubben AG København.

Denne gang handler det om selskabet Dojajean, der har fungeret som holdingselskab for familien Nielsen, altså Kasi-Jesper, søsteren Annette Nielsen og forældrene Jan og Dorthe Nielsen.

Dojajean Holding ApS blev således i tirsdags taget under konkurs ved Sø- og Handelsretten, fremgår det af en meddelelse i Statstidende.

Finans har været i kontakt med Kasi-Jesper, og han begræder ikke ligefrem, at selskabet er erklæret konkurs.

»Det er en tom skal, som vi ikke har brugt krudt på i nogle år. Derfor har jeg det fint med, at det er gået konkurs,« siger han.

Kasi-Jesper fortæller desuden, at det ikke er familien selv, der har begæret selskabet konkurs, og at familien ikke vil prøve at redde Dojajean Holding.

Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten er udpeget som kurator i selskabet, og det er »jeg ikke ked af«, som Kasi-Jesper udtrykker det over for Finans.

Han vil dog ikke uddybe, om konkursen kan have påvirkning på de sager, han lige nu har kørende med Skat og Pandora.

Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale og vesteuropæiske marked.

Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev der lavet en såkaldt earnout-aftale, der skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.

Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med nul og niks, da der skulle afregnes.

Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til et stort overskud på 336 mio. kr. i 2016, og det fik i april, Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.

Den politianmeldelse er dog ikke længere aktuel, oplyser han til Finans uden at ville uddybe.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Boris Frederiksen.

Læs også
Top job