Erhverv

Historiens største kassekamp: Hvert minut deler disse to 50 mio. mellem sig

Lørdag nat mødes Floyd Mayweather og Conor McGregor i det, der bliver kaldt den største kommercielle kamp i boksehistorien.

Floyd Mayweather og Conor McGregor er de to største stjerner inden for henholdsvis boksning og MMA. Lørdag nat dansk tid mødes de i en boksekamp i Las Vegas. Foto: Scott Heavey

Når den ubesejrede bokser Floyd Mayweather og den karismatiske MMA-fighter Conor McGregor lørdag nat mødes til en boksekamp i Las Vegas, kan begge se frem til at øge deres estimerede formuer betragteligt.

For første gang nogensinde krydser udøvere fra henholdsvis boksning og MMA nemlig klinger i en officiel kamp. Da Mayweather og McGregor samtidig er de to sportsgrenes største stjerner, er det ikke for sjov, at kampen er døbt The Money Fight og bliver historiens største kommercielle boksekamp.

Deres aflønning for kampen afhænger af forskellige variabler, herunder hvor mange der vælger at købe adgang til at se kampen gennem pay-per-view.

Forventningen er ifølge Telegraph, at den totale omsætning fra kampen ender på mindst 700 mio. dollars, svarende til 4,4 mia. kr.

Angiveligt deler Mayweather og McGregor ifølge Telegraph knap halvdelen af omsætningen mellem sig, nærmere betegnet 300 mio. dollars, svarende til knap 1,9 mia. kr.

Da kampen kommer til at vare 12 omgange af tre minutter, skal Mayweather og McGregor derfor fordele 52,5 mio. kr. mellem sig i minuttet. Hvis altså kampen går tiden ud. Gør den ikke det, bliver minutlønnen blot endnu højere.

Hvordan fordelingen af pengene er mellem de to, er der endnu ikke blevet meldt noget officielt ud om. Men som man har for vane at gøre i boksesporten, skulle pengefordelingen mellem udøverne allerede være på plads før kampen, og i denne kamp forventes Mayweather at tage hovedparten af pengene.

Ifølge Forbes vil Mayweather tage op til 75 pct. af den sum, de to udøvere får for kampen.

Står det til troende, kan Mayweather se frem til at få 225 mio. dollars, svarende til 1,4 mia. kr., for kampen. McGregor derimod må "nøjes" med de resterende knap 500 mio. kr.

Ifølge Forbes har Mayweather og McGregor en formue på henholdsvis 2,1 mia. kr. og 214 mio. kr.

Så begge bliver altså meget rigere på at deltage i kampen, der forventes at blive set af 50 mio. mennesker på verdensplan.

Læs også
Top job