Erhverv

Amerikaner vil ændre københavnernes spisevaner: Nu får han 37 mio. kr. til det

Københavnerne har taget takeaway-konceptet Homemate til sig. Nu er virksomheden også ombejlet blandt investeringsfondene, der har investeret 36 mio. kr. i virksomheden.

Amerikaneren Eric-Alan Rapp flyttede til Danmark for 20 år siden. Nu har han succes med sit nye takeaway-koncept. Foto: PR Homemate

Hvis du ikke kender det engelske udtryk "convenience food", kan du godt begynde at øve dig.

Det er nemlig præcis det, som den danske takeaway-virksomhed Homemate tilbyder sine kunder. Her produceres nem mad af høj kvalitet, som kunden selv skal opvarme i hjemmet.

Nu viser det sig, at konceptet har været en succes. I så stor grad, at Homemate netop har modtaget 37 mio. kr. fra investeringsfonden Kraks Fond samt flere af de nuværende private investorer.

»Vi laver mad til folk, som har travlt. Maden er til mennesker, som værdsætter et godt hjemmelavet måltid, men selv mangler inspiration, energi eller tiden til det. Homemate tilbyder et lækkert måltid, der kun tager 15 minutter at tilberede,« siger Eric-Alan Rapp, direktør og stifter af Homemate.

Homemate er ikke alene om at slå sig op på at tilbyde hjemmebragt mad af høj kvalitet. Det ser man bl.a med Meyers færdigretter, som man finder i Coop's butikker, og som tilbyder nem mad fra køledisken.

Der, hvor Homemate særligt skiller sig ud, er, at den har flere butikker i Storkøbenhavn, der kun er dedikeret til convenience food. Her kan kunder købe foliebakker med retter som islandsk laks med ingefær eller okse med røget spæk. 

Ni butikker i København gør sig ud for Homemates fysiske butiksdel, mens en overskuelig hjemmeside tilbyder hurtig onlinebestilling.

Virksomheden havde kun en enkelt butik for lidt over to år siden, og konceptet blev udtænkt af Eric-Alan Rapp sammen med to venner, mens de spiste en god middag.

»Vi havde en diskussion om kvaliteten på maden i Danmark. Vi fandt særligt den færdiglavede mad i supermarkederne for dårlig. Vi undrede os over, hvorfor det ikke var muligt at få færdiglavet mad af god kvalitet. Det var sådan, det begyndte,« siger Eric-Alan Rapp, der er amerikaner og flyttede til Danmark for 20 år siden på grund af sin danske kæreste.

Lige nu bygges der lejligheder uden køkkener i New York, London og Singapore. Det er skørt, men det er den verden, som vi er på vej imod.

Eric-Alen Rapp, stifter og direktør i Homemate

Ifølge den amerikanske iværksætter vil convience food-markedet eksplodere inden for ganske få år. Det bliver den måde, som fremtidens forbrugere kommer til at indtage deres måltider på, mener han.

»Lige nu bygges der lejligheder uden køkkener i New York, London og Singapore. Det er skørt, men det er den verden, som vi er på vej imod. Derfor er det vigtigt at tilbyde mad, som er af god kvalitet,« siger Eric-Alan Rapp.

Iværksætterens drøm om en convenience food-revolution betyder, at den seneste millioninvestering skal bruges på at udvide med flere butikker i København og styrke tilstedeværelsen på nettet.

Og netop onlinedelen er ikke fremmed for Eric-Alan Rapp. Han har en fortid som en af de stiftende partnere i investeringsselskabet Sunstone Capital, hvor hans digitale interesse udviklede sig bl.a. i arbejdet med den populære mode-webshop Boozt.com.

»Vores mål er udvide til det internationale marked. Men vi skal først blive rigtig store i København, så udvidelsen til udlandet opstår naturligt,« siger Eric-Alan Rapp, der forestiller sig, at de næste markeder muligvis kan være England og Tyskland.

Indtil videre har virksomhedens succes ikke vist sig på bundlinjen, og sidste regnskabsår viste et underskud på 8 mio. kr. før skat. Det skyldes, at virksomheden fortsat er ung og er i gang med at vokse, mener Eric-Alan Rapp.

»Vores mål er at skabe overskud inden udgangen af 2018. Men det kræver store investeringer for at kunne vækste. Vi skal udbygge vores produktionsfaciliteter, udvikle og konstant forbedre vores it-platforme og skabe flere butikker. Desuden skal vi hele tiden være innovative omkring vores produkter og bibeholde vores høje kvalitet,« siger iværksætteren.

Eric-Alan Rapp pointerer, at deres investorer netop har investeret i virksomheden, fordi Homemate er en virksomhed med stort vækstpotentiale, der kan gå internationalt.

Læs også
Top job