Erhverv

Dansk smartphone-firma på vej mod konkurs

Efter flere år med underskud må ejerne bag den danske smartphone-producent Lumigon give op. 28 ansatte bliver ramt.

Hvor mange smartphones Lumigon har solgt, har selskabet altid holdt hemmeligt. Nu er firmaet på vej mod konkurs. Foto: Lumigon.

Den danske smartphone-producent Lumigon havde store drømme om at udfordre giganter som Apple og Samsung.

Men efter flere år med underskud og tab på over 100 mio. kr. har ejerne bag det ambitiøse danske smartphone-firma givet op. Lumigon har netop indgivet konkursbegæring og orienteret sine 28 ansatte, skriver ITWatch.

»Vi egenbegærer konkursen, så vi har ingen forsmåede investorer, men de penge til at køre selskabet videre er så store, at vi ikke selv kan komme med dem,« siger medejer Michael Moesgaard til ITWatch.

Lumigon blev stiftet i 2007 af Lars Gravesen, der fortsat er direktør og hovedejer i selskabet. Han fik i 2015 Michael Moesgaard, der i sin tid tjente en formue på at sælge mobilselskabet CBB, med i ejerkredsen sammen med milliardarvingen Christian Dalhøj Paulsen og Steen Weiersøe.

Men de fire erhvervsmænd har ikke formået at gøre deres hjemmedyrkede smartphones til en god forretning. Det seneste regnskab for 2016 viste et underskud på 25 mio. kr.

Hvor mange smartphones Lumigon har solgt, har selskabet altid holdt hemmeligt. Men direktør Lars Gravesen har tidligere meldt ud, at der skal sælges mellem 100.000 og 200.000 telefoner for at nå break-even.

Det er tilsyneladende ikke lykkes for Lumigon, hvis telefon T3 koster 6.000 kr. for en almindelig model og 11.000 kr. for en specialmodel med guldbelægning. Særlige modeller med diamanter eller massivt guld har været til salg for op mod 400.000 kr.

Lumigon har haft en omtumlet historie, siden selskabet kom i omdrejninger i 2010. Første telefon blev meget forsinket og til sidst droppet helt. Næste model kom på gaden, men også forsinket med over et år og var derfor teknisk set lidt gammeldags.

Først med telefonen T3, der blev præsenteret i juni sidste år, skete der for alvor noget.

Men nu er det danske smartphone-eventyr, der aldrig rigtigt blev et eventyr, altså på vej til at lukke.

Læs også
Top job