Erhverv

Iværksætter på budget? Her er fem gode råd

Finans bringer her fem gode råd, der kan få dig lidt tættere på din drøm om være selvstændig uden at have en kæmpe opsparing i baglommen.

Har du lysten til at springe ud i en entreprenant verden som selvstændig, skal du ikke holde dig tilbage.
Også selvom pengebeholdningen ikke helt er til det.
Foto: Colorbox Foto: Colourbox

Hvis du er træt af at være stavnsbundet til en chefs direktioner og en arbejdsplads' begrænsninger, og du samtidig har energien og lysten til at springe ud i en entreprenant verden som selvstændig, skal du ikke holde dig tilbage.

Også selvom pengebeholdningen ikke helt er til det.

Ønsker man at være selvstændig, kan man lige så godt indstille sig på at bruge rigtig meget tid på sin virksomhed, men det økonomiske aspekt i at stifte en virksomhed kan holde nogle lystne iværksættere tilbage fra at lave drømmevirksomheden.

Finans bringer derfor fem gode råd, med inspiration fra iværksætter-mediet The Entrepreneur, til at skabe en forretning fra bunden, mens man bevarer en økonomisk fornuftig virksomhed.

1. Spar penge ved at lægge ekstra tid i din virksomhed

De fleste ting, som du køber i din virksomhed, kan i mange tilfælde selv skabes. Det kræver bare, at du bruger tid på det.

Mange nyskabte virksomheder bruger mange penge på marketingsbureauer for at opbygge deres brand og lave reklame. Men hvis du er iværksætter på budget, kan du faktisk klare meget af det selv.

Brug nogle timer på at tillære dig kendskab til marketing f.eks. på gratis online-kurser på nettet. Det koster tid frem for penge.

Man skal dog være opmærksom på, at ens manglende ekspertise kan være med til at gøre markedsføringen mindre effektiv. Som travl iværksætter kan det også være svært at gøre alting selv, og man kan dermed risikere at brænde ud.

Ikke desto mindre er det vigtigt at huske, at det i mange tilfælde er muligt at bytte penge for tid, når det kommer til markedsføring af din virksomhed.

2. De fleste ting på nettet er gratis

Det er vigtigt ikke at glemme de utal af ressourcer, man har til rådighed gratis på internettet.

En hjemmeside til en nystartet virksomhed kan laves for ganske få midler. Det kan gøres på sider som Wix elle Wordpress, som tilbyder skabeloner til din virksomheds nye side. Slutresultatet vil også virke hæderligt og professionelt.

Markedsføring kan også laves på nettet for ganske få midler. Her er de sociale medier en iværksætters bedste ven. På dem kan man nemlig komme i kontakt med potentielle kunder, næsten uanset hvilken platform du vælger. Lav et event på Facebook, skriv et tweet på Twitter eller tag lækre billeder til din virksomheds Instagram-profil.

Internettet er fuld af information og gratis værktøjer. Hvis penge er et problem, så udnyt det fuldt ud.

3. Der er mange muligheder for at skaffe ekstra kapital til din virksomhed

Hvis du ikke er villig til at investere alt din tid i dit iværksætter-projekt, så kræver det kapital.

Hvis du ikke selv har pengene, er der heldigvis andre måde at få dem på. Særligt hvis du er villig til at afgive nogle procenter af din virksomhed. Det kunne være f.eks. være til en venture-kapitalfond eller en succesfuld forretningsmand, der hjælper nystartede virksomheder.

Crowdfunding er også blevet et nyere redskab til at skabe en kapitalstærk virksomhed. Det kan ske på sider som Kickstarter, hvor man kan få en masse investorer til at investere små beløb i ens virksomhed.

Man siger også, at intet bånd er stærkere end det mellem familie. Det kan du drage nytte af, som den entreprenante sjæl du nu er. Find et familiemedlem, der tror på din idé, og få vedkommende til at investere i dit geniale forretningskoncept.

4. Indtægter er alt, hvad du har brug for

Når din forretning begynder at få en indtægt, skulle du gerne have de penge, som du skal bruge til at fortsætte din iværksætterdrøm.

Hvis det stadig skulle være et problem, og du trækker løn ud til dig selv, burde du overveje at tage nogle måneder uden løn. Alt den frigivne kapital burde derefter gå til at gøre forretningen stærkere indefra.

Din forretningsmodel behøves ikke være fuldt udviklet, før din virksomhed får sine første kunder. Hvis du begynder at sælge et produkt, der er let at afhænde og giver en fornuftig indtægt, vil du på den måde skabe hurtige indtægter. Senere kan du dreje dit forretningskoncept i den retning, du ønsker.

5. Et lån kan få tingene til at hænge sammen

Hvis du stadig kæmper med pengeproblemer i din virksomhed, burde du overveje at tage et lån i banken.

At få en kassekredit er relativ let og kan polstre virksomheden, så den lettere kan komme igennem det opstartsbesvær, der nu måtte komme.

Læs også
Top job