Erhverv

Jan Bech Andersen køber sig ind hos Bjarne Riis og Lars Seier

Jan Bech Andersen køber en tredjedel af aktierne i Bjarne Riis og Lars Seiers koncern, som nu skifter navn. Det samme gør selskabets professionelle cykelhold.

Artiklens øverste billede
Bjarne Riis (th.) Lars Seier (midten) og Jan Bech Andersen (tv.) skal fremadrettet være forretningspartnere i koncernen Virtu Cycling Group. Foto: Lars Poulsen

Den kendte erhvervsmand og hovedaktionær i Brøndby IF, Jan Bech Andersen, indtræder som medejer af koncernen Riis Seier Denmark, der driver en række aktiviteter inden for cykling, herunder et rejseselskab og professionelle cykelhold for damer og herrer.

Jan Bech Andersen har købt en tredjedel af koncernens aktier fra de to hidtidige ejere, den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis og Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen, som stiftede koncernen i august 2016.

Fremadrettet vil Jan Bech Andersen, Bjarne Riis og Lars Seier Christensen eje en tredjedel af koncernen hver, fortæller parterne til Finans.

»Cykelsport og cykling er en stor passion for mig. Derfor har jeg med stor interesse fulgt med i opbygningen af koncernen, og jeg synes, at Bjarne Riis og Lars Seier Christensen har bygget en fantastisk spændende platform op om cykelaktiviteter,« siger Jan Bech Andersen, der selv henvendte sig omkring muligheden for at investere i koncernen.

Hvor stort et beløb Jan Bech Andersen investerer i Riis og Seiers projekt, vil parterne ikke oplyse. Dog er det ikke småpenge, forklarer Bjarne Riis.

»Det er et betydeligt millionbeløb. Vi er jo efterhånden ikke så lille en virksomhed længere. Men det er fantastisk glædeligt, at vi får Jan Bech Andersen med ind som ejer og investor i gruppen. Det er helt sikkert med til at styrke os og sætte yderligere fart på den udvikling, vi er i gang med,« siger han.

I forbindelse med Jan Bech Andersens entré skifter koncernen øjeblikkeligt navn til Virtu Cycling Group, ligesom alle seks forretningsben i koncernen får et navn, der begynder med ordet Virtu.

Det betyder også, at ét af koncernens omdrejningspunkter, det professionelle cykelhold for herrer, der skal op på allerøverste hylde inden for cykelsporten i 2019, fremadrettet kommer til at hedde Team Virtu Cycling.

»Vi er ikke længere bare et projekt eller nogle løse ideer eller visioner. Vi er en dynamisk gruppe af virksomheder baseret på cykelrelaterede aktiviteter og en arbejdsplads, der hele tiden udvikler sig og bliver større. Så vi har et behov for et stærkt fælles fundament, og at alle vores virksomheder signalerer et tilhørsforhold til gruppen,« siger Bjarne Riis.

Ifølge Virtu Cyling Groups adm. direktør, Nicolai Jørgensen, skal der nu sættes mere tryk på speederen, så koncernen kan indfri sin målsætning om at blive et internationalt brand inden for forskellige slags cykelaktiviteter.

»Vi har et internationalt sigte på alt, hvad vi gør og vil lave samarbejder med de store stjerner inden for cykling. Folk skal have lyst til at bruge vores produkter, fordi vi kan tilbyde dem uovertrufne oplevelser. Først handler det dog om at få en stærk position i Danmark blandt motionister og erhvervslivet. Men vi skal også have professionelle hold, danskerne kan holde med, som de gjorde med Bjarnes gamle hold,« siger Nicolai Jørgensen med henvisning til holdet, der havde flere navne gennem årene, herunder Team Saxo Bank.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.