Erhverv
0

Norwegian svarer igen efter Ryanair-angreb

Ryanair-boss Michael O'Leary spåede i sidste uge Norwegians snarlige død. Han er bitter over at miste piloter til os, lyder modanklagen fra det norske flyselskab.

Norwegian har planer om at udvide forretningen, mens Ryanair-boss Michael O'Leary spår, at selskabet snart går konkurs. Foto: AP Photo/Johan Nilsson / TT.

»Norwegian vil forgå om fire til fem måneder. De er ved at løbe tør for penge. De leder dagligt,« sagde Ryanair-boss Michael O’Leary til en flok journalister i den britiske hovedstad, London.

Udtalelsen fra den karismatiske, karakteristiske og ifølge nogle kontroversielle topchef har igangsat en mindre ordkrig mellem lavprisselskaberne Ryanair og Norwegian, som ikke kun kæmper om at kapre de samme kunder - men også hinandens piloter.

»Jeg kan bekræfte, at vi har ansat næste 140 Ryanair-piloter i år. Hos os får de en permanent ansættelse (...) og konkurrencedygtige lønninger,« sagde kommunikationschef i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson til Svenska Dagbladet.

Det svarer til, at ca. en tredjedel af de piloter, som Norwegian har ansat i år, kommer fra den irske konkurrent.

»Der er absolut ingen sandhed i, hvad han (Michael O'Leary, red.) siger, det er nonsens. Norwegian er et stabilt, offentligt listet selskab, som har været rentabelt i de seneste 10 år, og vi vil fortsætte vores planer om at udvide os globalt. Der er ingen signaler, som indikerer, at vi ikke vil være i stand til at gøre det,« forklarer Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Som led i ekspansionsplanerne har Norwegian planer om at etablere en base i Dublin, Ryanairs hjemby, samt ansætte 500 piloter i år.

Norwegians aktiekurs har oplevet store fald den seneste tid. De seneste tre måneder er aktien således dykket med over 15 pct. – og set over det seneste år er aktien dalet med næsten 40 pct.

Det norske flyselskab præsenterede onsdag trafiktal for august måned. I alt steg knap 3,3 mio. passagerer om bord på Norwegian-fly, hvilket er en stigning på 14 pct. i forhold til samme periode sidste år. Til gengæld er indtægten pr. passager faldet med seks pct.

BRANCHENYT
Læs også