Erhverv

Rigmands butikskæde skruer op for millionerne

Erhvervsmanden Peter Lyngdorf tjener gode penge på lydkæden Hi-Fi Klubben, der vokser både herhjemme og i udlandet.

Peter Lyngdorf ejer bl.a. Hi-Fi Klubben, som han selv etablerede i 1980. Siden har kæden tjent ham millioner. Arkivoto: Ulrich Borch

Den danske butikskæde Hi-Fi Klubben, der er stiftet og ejet af erhvervsmanden Peter Lyngdorf, har skruet op for indtjeningen og tjener millioner til sin ejer.

På et år har Hi-Fi Klubben, der har butikker i Skandinavien, Tyskland og Holland, øget overskuddet med næsten en fjerdedel.

Det viser et nyt regnskab fra butikskædens moderselskab, Audionord International A/S.

I perioden maj 2016 til april 2017 omsatte Hi-Fi Klubben for lidt over 1,1 mia. kr. Det er nogenlunde det samme som året før. Samtidig steg overskuddet med ca. 25 pct. fra 29 mio. kr. til 36 mio. kr.

Resultatet er dårligere end i årene før 2015, men dog en forbedring af sidste års regnskab, der led under skiftende valutakurser for den norske krone og amerikanske dollar. Det er fortsat en udfordring for koncernen. Det fremgår i regnskabet, hvor ledelsen skriver, at man »afdækker risikoen via kurssikring, når det skønnes fordelagtigt«.

Ifølge ledelsen i Hi-Fi Klubben lever omsætningen og nettoresultatet op til forventningerne.

»Koncernen har som helhed realiseret en omsætning og indtjening på niveau med det forventede. Resultatet må derfor betegnes som tilfredsstillende,« skriver ledelsen, der i indeværende regnskabsår forventer vækst på samtlige sine markeder og et resultat på cirka samme niveau.

Hi-Fi Klubben sælger lydudstyr til forbrugere i Skandinavien, Holland og Tyskland. Selskabet blev grundlagt af Johan Peter Lyngdorf i 1980 som et postordrefirma med få demo-rum.

Siden har Hi-Fi Klubben udviklet sig til en egentlig butikskæde med lige under 100 butikker. De fleste af butikkerne ligger uden for Danmark.

Udover Hi-Fi Klubben står  Peter Lyngdorf også bag SL Audio og højttalerproducenten Dali, som han bestyrer fra sin base i Højbjerg syd for Aarhus.

BRANCHENYT
Læs også