Erhverv
0

Bestseller køber »luksuriøst« dansk tøjmærke

Den store modekoncern har købt det internationalt anerkendte tøjmærke Carmakoma, der tidligere har været gennem en konkurs.

Her er et billede fra Only Carmakomas kommende kollektion. Foto: Only Carmakoma

Landets største modekoncern, Bestseller, har gennem brandet Only været på opkøb. Således har Only købt tøjmærket Carmakoma, der beskriver sig selv som et luksuriøst tøjmærke til kurvede kvinder.

Det fremgår af en pressemeddelelse, Bestseller har sendt til Finans.

Fremadrettet vil der blive oprettet en selvstændig forretningsenhed i Only ved navn Only Carmakoma, oplyses det.

»Med investeringen tager vi endnu et vigtigt skridt på den internationale modescene. I hele verden er markedet for mode til plus-size piger både stort og stigende,« siger Finn Poulsen, direktør i Only, i pressemeddelelsen.

Han forventer, at Only Carmakoma i løbet af tre år vil udgøre 10 pct. af den samlede omsætning i Only.

Carmakoma blev stiftet i 2008 og er siden blevet internationalt anerkendt med priser i modemagasiner og på internetfora. Men alt har ikke været fryd og gammen for Carmakoma.

I 2015 var tøjmærket nemlig gennem en konkurs med de daværende ejere. Siden blev det rekonstrueret af nye ejere, som altså nu har solgt tøjmærket videre til Bestseller.

Heidie Lykke, medstifter og direktør i Carmakoma, glæder sig over, at det er lykkes at sælge tøjmærket til Bestseller, simpelthen fordi de økonomiske og forretningsmæssige krav var ved at være en udfordring.

»Efterhånden som vi blev etableret på flere internationale markeder, blev vi udfordret på at finansiere vores udvikling. Derfor afsøgte vi mulighederne for en partner med økonomiske muskler til at løfte vores vækst, og Only er det perfekte match,« siger hun.

Fremadrettet vil Heidie Lykke fortsætte i en stilling som produkt- og konceptmanager i Only Carmakoma.

Det er ikke oplyst, hvor meget Bestseller har betalt for Carmakoma, der i sit første regnskabsår efter rekonstruktionen kom ud med et underskud efter skat på 2,3 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også