Erhverv
0

Bjarke Ingels tegner drømmeprojekt for bilentusiaster på Aalborg Havn

Syv nordjyske investorer er gået sammen for at skabe et nyt oplevelsescenter for bilentusiaster på Aalborg Havn. Projektet, der udover oplevelsescenteret, indeholder et beboelsestårn, er tegnet af BIG og venter nu tilladelse fra Aalborg Kommune.

Et 107 meter højt beboelsestårn er en del af det prestigeprojekt de syv investorer har præsenteret for Aalborg Kommune. Illustration: BIG

Hvis det står til syv nordjyske investorer, skal Aalborg Havnefront snart danne ramme om et nyt prestigebyggeri i form af et oplevelsescenter for bilentusiaster samt et 107 meter højt bolighus.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Projektet består af en 8-talsformet bilremise, der bliver et levende museum for sjældne biler, superbiler og motorcykler. I forbindelse med bilremisen ønsker investorerne at opføre et 107 meter højt tårn med lejligheder med udsigt over Limfjorden. Projektet er tegnet af Bjarke Ingels Group, der er kendt som arkitekterne bag nogle af Danmarks nyeste og største ikonbyggerier.

Bag projektet står syv nordjyske investorer, der tæller Eigild Christensen, Mads Peter Veiby, Jacob Christensen, Jørgen Bønsdorff, Jan Nygaard, Mark Nielsen og Jacob Bang - alle erhvervsfolk med en stor interesse for biler.

Det milliarddyre projekt er opstået ud fra ønsket om at skabe et samlingssted for biler, motorcykler og specialværksteder, og i 8-tallet skal der ud over den dynamiske museumsudstilling med plads til 350 køretøjer være værksteder, bilklargøring, restaurant, isbar, eventrum og kontorer.

Som en del af projektet har BIG med arkitekt og ansvarlig partner David Zahle i spidsen ydermere skabt et højhus med først syv parkeringsetager og dernæst boliger fordelt over yderligere 21 etager. Højhuset er tegnet under stor hensyntagen til vindforholdene i Aalborg, hvorfor BIG har skabt en særlig arkitektur, hvor den bølgende og sky-lignende facade består af altaner, der er med til at bryde vinden på en måde, som flade altaner og vinduespartier ikke er i stand til.

»Vi vil gerne opføre dette arkitektoniske mesterværk, fordi vi elsker biler og ønsker at dele vores kærlighed med alle, der har lyst til at bruge huset eller bare komme og kigge ganske gratis. Samtidig har vi ønsket at skabe et lejlighedsfyrtårn, der sammen med de to øvrige BIG-projekter i Aalborg for alvor vil sætte byen og Nordjylland på verdenskortet,« skriver Eigild Christensen, der udgør en syvendedel af investorkredsen.

Lejlighederne får en varierende størrelse på 70, 140 og 210 kvadratmeter for at tage hensyn til forskellige familiemønstre og økonomiske udgangspunkter, og på toppen placeres en offentligt tilgængelig sky bar og restaurant.

Projektet binder havnefronten sammen og sikrer for første gang, at man kan gå fire kilometer mellem den gamle spritfabrik, også kaldet Spritten, og til det nye BIG-projekt via Aalborgs nye havnepromenade.

Projektet er på nuværende tidspunkt præsenteret for borgmesteren, rådmanden og stadsarkitekten. Næste skridt er, at byggeriet skal behandles i By- og Landskabsforvaltningen, hvorefter der skal vedtages en lokalplan.

BRANCHENYT
Læs også