Erhverv

Lego-arvings golfmekka skiller sig af med kendt erhvervsmand

Søren Vadmand, der har en fortid som direktør i både Illum og Brøndby IF, holdt kun et halvt år som direktør i det prestigefyldte golfprojekt Great Northern.

Thomas Kirk Kristiansen er familiens øverste repræsentant i Lego. Desuden ejer han golfbanen Great Northen, der nu skal på jagt efter en ny topchef. Foto: Mathias Svold

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen har brugt et større trecifret millionbeløb på at bygge Nordens vel nok mest imponerede golfanlæg i Kerteminde på Fyn.

Derfor var det med stor glæde, at projektet i marts kunne tiltrække en profil fra erhvervslivet til at stå i spidsen for Great Northern, som golfanlægget hedder.

Ind kom Søren Vadmand, der havde en fortid som administrerende direktør i Illum og Brøndby IF. Før det havde Søren Vadmand været finansdirektør i Magasin og Dagrofa.

Men trods det pæne CV må både Søren Vadmand og Great Northern nu erkende, at matchet aldrig blev det rigtige.

I en pressemeddelelse oplyser Great Northern, at Søren Vadmand kun fik et halvt år på posten som administrerende direktør for det ambitiøse projekt.

»Søren Vadmand har siden marts 2017 arbejdet med at klargøre organisationen frem mod åbningen i juli måned i år og gennemført denne. Bestyrelsen vil gerne takke ham for det, samt de andre områder Søren har arbejdet dedikeret med. Begge parter er dog kommet til den konklusion, at samarbejdet ikke skal fortsætte,« siger Great Northerns bestyrelsesformand, Jesper Schmitz, i pressemeddelelsen.

Søren Vadmand stopper med med øjeblikkelig virkning, og imens er Great Northern gået på jagt efter hans afløser.

Indtil afløseren er fundet er bestyrelsesmedlemmet Kurt Hedegaard Carstensen, der også er aktiv i Lego-kongen Kjeld Kirk Kristiansens hestestutteri, Blue Hors, indsat som direktør i Great Northern, fremgår det af cvr-registeret.

Dog oplyser Great Northern i sin pressemeddelelse, at bestyrelsesformand Jesper Schmitz midlertidigt overtager rollen som direktør, indtil en ny og mere permanent løsning er fundet.

Det vides ikke nøjagtigt, hvad Great Northern har kostet Thomas Kirk Kristiansen at bygge. Men fra projektet blev sat i gang i 2009, har han skudt over 250 mio. kr. i de selskaber, golfanlægget drives fra.

Selskaberne har de seneste år haft kæmpe millionunderskud.

Til gengæld kan Thomas Kirk Kristiansen glæde sig over, at Great Northern-anlægget har fået stor ros, siden golfbanen åbnede i juli.

Den tidligere professionelle golfspiller Søren Hansen er blevet hevet ind som cheftræner på Great Northern. Han er udover Thomas Bjørn den eneste dansker, der nogensinde har spillet på det europæiske Ryder Cup-hold.

BRANCHENYT
Læs også