Erhverv

Elon Musk vil bygge rumskib, der kan tage dig overalt i verden på 1 time

Milliardæren Elon Musk afslører nu planer om at bygge et rumskib, der ikke kun skal ud i rummet, men med ekspresfart kan flyve folk rundt i hele verden.

Elon Musk er bedst kendt som grundlægger af Space X og Tesla. Nu vil han bygge et rumskib. Foto: Ben Macmahon/AAP Image via AP

Iværksætteren Elon Musk vil bygge et rumskib, der kan rejse alle steder rundt på Jorden på under en time.

Elon Musk, der er stifteren bag bilvirksomheden Tesla, har givet det nye rumskib kodenavnet »BFR«. Bliver projektet til virkelighed, vil det kunne bringe mennesker fra New York til Shanghai på ca. en halv time.

Det skriver Bloomberg.

De opsigtsvækkende planer kommer efter, at Elon Musks selskab Space Exploration Technologies Corp. allerede har sat helt nye standarder for udviklingen i luftfartsindustrien med udmeldinger om at ville transportere mennesker ikke kun til fjerne planeter, men også rundt på jorden, hvormed de kan blive en potentiel konkurrent til øvrige flyselskaber.

»Hvis vi skal rejse til steder som Mars, hvorfor så ikke også Jorden?,« lød det fra Elon Musk fredag på den 68. Internationale Astronautiske Kongres i Adelaide, Australien, ifølge Bloomberg.

I slutningen af Musk's yderst tekniske præsentation, spillede en animation på en storskærm bag ham, og viste mange mennesker på en højhastighedsrejse i New York, og derefter trådte ombord på »BFR« på en platform i vandet. Rumskibet rejste derefter til Shanghai på omtrent en halv time.

»Flyv til de fleste steder på jorden på under 30 minutter og overalt på under 60,« skrev Musk i et opslag på det sociale medie Instagram, efter at han havde forladt scenen.

Et opslag delt af Elon Musk (@elonmusk) den


»Prisen pr. sæde vil være omkring det samme som en økonomiplads på et fly. Det glemte jeg at nævne,« lød det videre.

Med mange kommercielle satellitoperatører som kunder vil indtægterne fra disse kontrakter bidrage til at kunne finansiere udviklingen af BFR-rumskibet. Planen er, at det skal kunne tage på missioner til månen og Mars, og kunne fragte ca. 100 mennesker ad gangen, fortalte Elon Musk ifølge Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også