Erhverv

Stjernekok lukker isbutikker efter milliontab

Wassim Hallal har i et år forsøgt at komme af med sin ejerandel i virksomheden Isfryd. Nu er han med til at opløse virksomheden.

Wassim Hallal står bag Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus. Nu må han lukke sit iseventyr. Foto: Jens Henrik Daugaard Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

I april 2016 blev isbaren Isfryd lanceret i Københavns Zoo under stor mediebevågenhed.

Ikke alene blev den økologiske is i baren givet væk gratis på åbningsdagen, men i persongalleriet bag Isfryd var den danske stjernekok Wassim Hallal, som havde lavet opskrifterne til isen og var medejer af selskabet bag Isfryd.

Halvandet år efter åbningen i Københavns Zoo står det dog nu klart, at Isfryd aldrig blev en succes, selvom den også åbnede på Ofelia Plads i København og i Fårup Sommerland.

Ejerkredsen, der består af Wassim Hallal og erhvervsmanden Anders Winther, har valgt at opløse selskabet Isfryd ApS. Det fortæller Wassim Hallal til Finans.

»Økonomien har sejlet rundt i selskabet. Så i juni gav vi direktøren et par måneder til at få rettet skuden op. Det lykkedes ikke, og derfor opløser vi nu selskabet,« siger han.

Isfryd ApS offentliggjorde for nogle måneder siden sit første regnskab, og det viste et underskud efter skat på 1 mio. kr. Både resultatet og den økonomiske udvikling i selskabet blev betegnet som utilfredsstillende i regnskabet.

Nu blev udviklingen altså for meget for ejerne.

»Jeg må bare erkende, at der har været det ene problem efter det andet i kulissen omkring dette projekt, og dem har jeg simpelthen ikke haft tid til at tage mig af, fordi jeg har så travlt,« siger Wassim Hallal, der står bag Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus.

Han har gennem et år forsøgt at finde en ny ejer til de anparter, han er indehaver af i Isfryd. Det har dog ikke vist sig muligt.

»Mit iseventyr er slut i denne omgang. Det var en fantastisk idé, jeg i sin tid blev præsenteret for af direktøren. Men der har været så mange problemer i driften af virksomheden, at det ikke giver mening at holde liv i den længere,« siger Wassim Hallal.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Isfryds direktør, Trine de Neergaard, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

BRANCHENYT
Læs også