Erhverv

Rådhuspladsens grønne Metro-hegn forsvinder snart

Metroen åbner først i juli 2019, men københavnerne får en stor del af Rådhuspladsen tilbage, før togene begynder at køre.

Allerede til næste år vil det massive hegn omkring metrobryggeriet på Rådhuspladsen fosvinde til fordel for et mindre trådhegn. Foto: Lene Skytthe.

De mange byggepladser rundt om i København i forbindelse med metrobyggeriet er alle indhegnet af store grønne plankeværk. Men i takt med færdiggørelsen af Metroen vil de forsinde.

Nogle af dem er allerede forsvundet, men det mest prominente af hegnene står stadig og fylder det meste af Rådhuspladsen. Og metroen åbner først i juli 2019.

Men der er godt nyt. Allerede til næste år vil den store grønne indhegning blive pillet ned og erstattet af et trådhegn.

Samtidig vil arbejdspladsens areal blive indskrænket væsentligt, når der kun er landskabsarkitekternes arbejde tilbage. Dermed får københavnerne en større del af pladsen tilbage.

»Vi forventer, at det grønne byggepladshegn vil blive taget ned og erstattet af et midlertidigt trådhegn i løbet af andet halvår 2018,« siger Kristian Ornov Winther, projektmedarbejder i Metroselskabet, til Finans. 

Alle tunnelmaskinerne er færdige med at bore, og lige nu bliver der lagt skinner fra stationen til Rådhuspladsen mod Gammel Strand og fra Skjolds Plads mod Vibenhus Runddel.

Læs også
Top job