Erhverv
0

Amazon-chef bortvist for sexanklager: "Du vil elske min ..."

Amazon-filmboss er bortvist for grænseoverskridende adfærd og for ikke at reagere på Weinstein-sexanklager.

Roy Price skulle angiveligt ikke have reageret på en voldtægtsanklage mod Harvey Weinstein. Arkivfoto: Richard Shotwell

Sex-skandalen med den indflydelsesrige filmmand Harvey Weinstein bringer nu endnu en amerikansk filmboss i fedtefadet.

Denne gang er det direktøren for Amazon Studios Roy Price, der bliver beskyldt for grænseoverskridende opførsel over for en kvindelig producer ansat af filmstudiet.

Selvsamme direktør anklages også for at have ignoreret klager fra en skuespillerinde ansat hos Amazon Studios, som angiveligt skulle være blevet seksuelt krænket af Harvey Weinstein.

Nu har Amazon Studios så valgt at bortvise Roy Price, skriver The Hollywood Reporter.

Roy Prices krænkede adfærd skulle være fundet sted ved en Amazon-personalefest. Her skulle han have gjort tilnærmelser til den 50-årige producer Isa Hackett, der har produceret flere TV-serier for filmselskabet.

»Du vil elske min penis,« skulle han angiveligt have sagt til hende i en taxi. Senere på aftenen skulle direktøren havde fortsat sin upassende adfærd over for den kvindelige producer.

Isa Hackett fortæller, at hun senere gik til den øverste ledelse i Amazon og fortalte om den chokerende oplevelse, men hun blev aldrig informeret, om Roy Prices opførsel reelt fik nogen konsekvenser.

Den ubehaglige oplevelse kan dateres tilbage til 2015. Produceren står først frem nu, da hun er blevet inspireret af de mange kvinder i filmbranchen, der har stået frem i den såkaldte Weinstein-skandale.

»Vi kvinder inspirerer hinanden. Jeg er inspireret af dem, der har været meget modigere end mig og stået frem,« siger Isa Hackett til The Hollywood Reporter.

Roy Prices sag har ikke fået mindre modvind, efter han også er blevet beskyldt for at være vidende om Harvey Weinsteins overgreb.

Skuespillerinden Rose McGowan har således skrevet i et tweet adresseret direkte til Jeff Bezos, Amazons direktør og grundlægger, følgende:

»Jeff Bezos. Jeg fortalte flere gange chefen for dit filmstudie, at jeg var blevet voldtaget. Han sagde, at der ikke var nogen beviser. Jeg sagde, at jeg var beviset«

Amazon Studios blev grundlagt i 2010 af verdens største nethandelsvirksomhed Amazon. Filmstudiet har fokuseret på at lave TV-serier og film og har hevet flere Oscars hjem for deres produktioner.

Ifølge Reuters har Roy Price haft betydelig indflydelse på studiets succes, hvilket har betydet, at moderselskabet i år har investeret over 28 mia. kr. i Amazon Studios.

Filmstudiet har flere gange samarbejdet med The Weinstein Company, som bl.a blev ledet af den skandaleombruste Harvey Weinstein, der også er blevet bortvist for sit filmselskab.

Amazon har meldt ud, at virksomheden i øjeblikket overvejer, om den skal fortsætte samarbejdet med The Weinstein Company efter de nye anklager.

Roy Price har ikke ønsket at kommentere beskyldningerne.

BRANCHENYT
Læs også