Erhverv

For et "menneskeligt" beløb kan du nu hver dag køre Porsche

Den tyske bilfabrik tilbyder, at man kan tegne et abonnement og skifte mellem 22 modeller om måneden i stedet for at eje dem.

Det er blandt andet biler som denne Porsche Cayenne turbo, du kan få på abonnement i stedet for at eje den. Foto: Jyllands-Posten.

I et forsøg på at hoppe med på bølgen med deleøkonomi tager Porsche i USA nu et helt nyt og utraditionelt skridt.

Hvis du bor i Atlanta, kan du for 3.000 dollars om måneden (ca. 19.000 kr.) tegne et abonnement og få lov til at vælge mellem 22 af bilfabrikkens modeller. Og skifte mellem dem så ofte du vil, skriver Bloomberg.

Den kunne være en 718 Boxster, Cayman S, Macan S eller en Cayenne. Registreringsafgift, forsikring og vedligeholdelse er inkluderet - men ikke brændstoffet.

Porsche forsøger med dette pilotprojekt at afprøve mere fleksible ejerformer og ramme især yngre bilentusiaster. Man kan også få et lidt billigere abonnement til 2.000 dollars og så "nøjes" med at kunne vælge mellem fire modeller inden for en måned.

»Der er millienials (unge mennesker, red.), som er utroligt succesfulde og egentlig har råd til at eje en Porsche, men ikke er villige til at købe en Porsche lige nu. Vi er ret sikre på, at den nye tjeneste vil hjælpe vores salg på mellemlang og lang sigt,« siger Klaus Zellmer, president for VW North America.

Porsche vil gene have fat i de forbrugere, som er opvokset med og formet af Silicon Valley-giganter som Uber og Airbnb.

Dermed går Porsche i samme retning, som General Motors har gjort med sin Cadillac-enhed og Care by Volvo. De to selskaber har nogle ordninger, der kan sammenlignes med Porsches nye tiltag.

BRANCHENYT
Læs også