Erhverv

Volvo lancerer ‘Tesla-dræber’: Hybridbil med 600 hestekræfter

En to-personers sportsvogn fra Volvo med både el- og benzinmotor er på vej, under navnet Volvo Polestar. Men den bliver kun produceret i 500 eksemplarer om året.

Den kommende Volvo Polestar 1 bliver klar til salg midt i 2019. Derefter følger flere nye modeller. Foto: PR

Siden Tesla Motors for ni år siden lancerede sin første model, sportsvognen Roadster, har elbiler skiftet ry fra at være kedelige og langsomme til at være sexede fartmonstre.

Og nu vælter det frem med modeller fra andre bilproducenter, der vil med på den vogn.

Volvo har således nu løftet sløret for en ny serie af el- og hybridbiler, der skal tage kampen op mod Teslas topmodeller, under navnet Volvo Polestar. Det skriver The Verge.

Polestar 1, som første model er døbt, vil med både elmotorer og en benzinmotor få samlet 600 hestekræfter at gøre godt med. Samtidigt er der kun plads til to passagerer, og vægten er holdt nede med brug af kulfiber, så der er lagt i kakkelovnen til en hurtig bil.

Det er muligt at køre 145 km på batteri, før benzinmotoren sætter ind og forlænger rækkevidden. Men skal der fuld knald på accelerationen, kræver det gang i den 4-cylindrede benzinmotor på to liter, før de 600 hestekræfter er klar til brug.

Hvor hurtig Polestar 1 kan køre eller accelerere har Volvo ikke afsløret, ligesom prisen også endnu er ukendt. Men Polestar 1, der skal bygges på en ny fabrik i Chengdu i Kina, vil kun blive produceret i 500 eksemplarer om året, og vil derfor nok mest blive solgt til dem, som ikke kigger på prisen, når de handler bil.

Volvo har også lagt op til, at Polestar 1 i højere grad skal leases end sælges. Men potentielle købere eller lejere kommer til at vente næsten to år: Bilen vil først være klar til salg i midten af 2019.

Polestar er Volvos svar på Mercedes’ AMG-division, altså et særskilt brand til de ekstra-sportslige biler. Det har før været brugt som navn inden for racerløb, men skal nu genoplives som Volvos modsvar til luksus-elbiler som Teslas topmodeller. Volvos kinesiske ejer, Geely, har lovet en investering på knap fem mia. kr. i Volvo Polestar-biler.

Efter Polestar 1 skal følge en rent elektrisk version, der får navnet Polestar 2.

BRANCHENYT
Læs også